Bli medlem

Annonsere hos Cirrus RC Flyklubb? Nordens best besøkte modellfly-internettsider.

Værvarsel

Klikk bildet for detaljer:

© Meteorologisk og NRK

Det blir NorgesCup-stevne i F3J 7. juni hos Cirrus, som opprinnelig annonsert

Cirrus har bestemt at vi kan arrangere stevnet 7. juni i F3J som er med i terminlisten.

Klubben har gjennomført et par treningsstevner og ett NC-stevne i F5J etter at koronatiltakene ble endret, slik at idrettsarrangementer med mindre enn 50 deltagere kan gjennomføres. Vi behersker dette 🙂 og skal sørge for at utstyr, liner og vinsjer kan håndteres smittefritt, og at kast for hverandre skal foregå på en betryggende måte.

Dessverre kan vi foreløpig ikke tilby overnatting, men vi har ryddet og klart klubbområde, og ny stor grill!

Kjell Bentzen blir stevneleder (Arild er dessverre indisponert) og Stein-Vidar vil ta seg av Gliderscore.

Som vanlig vil det bli briefing kl. 0945. Denne vil ta litt lenger tid enn normalt pga tiltak vi skal bli enig om å gjennomføre.

Det er meldt bra vær for trening i de kommende dagene så ikke nøl med påmelding! Bruk gjerne pinsen kommende helg til trening.

Vel møtt til årets første stevne med vinsj!

 

http://www.cirrus-rcfk.no/Arrangementer/f3j-norges-cup-7-juni/

Gratulerer til Ole med en flott alder

I dag, 25. mai fyller Ole Nordskogen 85 år. Hvem skulle tro det?

Ole burde vært på Hanstholm disse dager for det har vært en viktig årlig begivenhet både for ham selv og for Cirruspiloter som pleier å være der. Dessverre ble det endringer for alle som hadde planlagt turen.

Da stiller Ole gjerne opp på flyplassen. Full fart med pågangsiver, verktøy, forslag, godt humør, – og fly!

Gratulerer med dagen Ole, – fra alle Cirruspiloter!

Flott fellesinnsats hos Cirrus på en tilfeldig maikveld

19. mai utviklet seg til en fantastisk, uannonsert klubbdugnad! Ole og Kjell snekret ny vegg til kosekroken ved klubbhytta. Denne var både avtalt og budsjettert. Så dukket Rune opp med en budsjettert og etterhvert avtalt ny klubbgrill, med 4 brennere, sidebrenner, underskap, opphengskroker, og digert termometer til og med uten uten Fahrenheitscala, hvilket fremskritt!

Sannelig kom det vandrende en mann som viste seg å være en habil pilot, etter at han ble sluppet forbi bommen med både kjøretøy og flymaskin. Han ønsket å bli medlem! Otto J. tok seg vel av ham, og dermed var det full aktivitet på stripa også!

På stripa deltok selvfølgelig også Alf Erik, men han ble etterhvert engasjert til å være hjelpemann med å montere oppbevaringsreol nr 2 til hangaren.

Fantastisk innsats,- og velkommen til vårt nye medlem på denne helt spesielle aktivitetsdagen!

 

Klubbmøte på flyplassen torsdag 14. mai, og påminnelse om onsdagscup F5J 13. mai

Hei Cirrusvenner!

Årets mai-møte torsdag 14. mai foregå på flyplassen. Det gjennomføres etter gjeldende koronaregler. Det blir fri flyging og selvfølgelig blir det tilgang til å benytte grillen.

Fra ca. kl. 1730 gjennomfører vi en minidugnad, også etter gjeldende koronaregler. Målet er å tømme ut alt fra den ene hangaren (nærmest hytta) og sortere utstyr vi skal ta vare på. Dette skal oppbevares på en reol innerst i hangaren. Overflødig utstyr blir samlet på en henger og fjernet.

Det er meldt fint vær, men det kjølige draget fra nord vil ikke gi seg, så ta med klær som varmer!

Cirrus har nylig gjennomført trenings- og konkurransestevner med fullt utgangspunkt i koronaregler. Derfor viderefører vi samme prosedyrer for mai-møtet. Velkommen!

PS

For F5J-piloter: Husk onsdagscup 13. mai.

Stevnerapport F5J Norges Cup

Årets første Norgescup stevne F5J ble en strålende flydag med gode forhold. Kaldt og rolig fra morgenen, men de ivrigste som testet fly allerede ved åtte- halvnitiden opplevet mer enn død trimmeluft. 13 flygere, 3 grupper og vi greide komfortabelt å gjennomføre 6 omganger og 2 finaler.

Særlig før lunsj var tid for de best trente til å briljere med lave starter, Jo Grini med 34 m allerede i første flyging for dagen kvart over ti og Otto Jäger fra 49 m med fulle flytider, og ganske mange fylte tiden med starter fra ca 100-120 m. En ble i runde tre i overkant innbitt over å komme seg opp i en liten boble som drev nordover og traff i stedet et bjerketre som i vårsolen syntes å være lenger unna enn det var. Dessverre var vi da tolv igjen, men flyet antas å være på vingene igjen til dyst på Åsen om to uker.

Fin stemning i lunsjen, mange satt i hver sine stoler i betryggende avstand ute på gressplenen, noen spiste matpakke og noen brukte grillen i tur og orden. Ingen tilskuere dessverre. Vi savnet jo selvsagt jubelbruset fra sidelinjen under innflyging og nedtelling, men sånn er det jo nå for tiden. Hyggelig da å få besøk av noen kjente og kjære klubbmedlemmer. Stevneleder takker alle for disiplinert og fin opptreden i tråd med smittevernrådene og fin sportsmanship under konkurransen.

Sydvesten tok tak, ikke minst i høyden, gjennom runde tre til seks. Men fortsatt mye vertikalbevegelser i luften og bakkevinden varierte fra vindstille til nokså kraftig motvind også under landinger. Enkelte bannet nok litt for å være for sen eller for forsiktig med å ballastere. Men vi fikk også se noen meget gode enkeltprestasjoner med vellykkede ‘redningsaksjoner’ fra lave høyder. Arrangørklubbens landslagsflygere fikk virkelig vist hva de er gode for. Eller hvordan skal en omtale at Otto Jäger måtte stryke en 1000 poenger som sin dårligste score i kvalifiseringen? Henri Pedersen nummer to med over 99% av poengsummen til Otto. De to og Jo Grini sto for 13 av 18 puljeseire. Likevel så det ut til at alle kunne glede seg over gode enkeltprestasjoner og fascinerende flyging, og stevneleder kunne senke skuldrene og nyte den fine stemningen, det gode humøret og den strålende idrettsgleden.

Det var moro å kunne tilby seks plasser i finalen og de tre nevnte fikk med seg Alf Erik Ross, Morten Bremsrud og Otto de Besche. Flyforholdene var fortsatt gode, men utfordrende med vind og lumske synkområder. To av seks fløy seg vekk fra tetstriden i første omgang, en med tidlig landing og en ved å treffe en tuja i sikkerhetsområdet. De to fremste i innledende led noe av en kollaps i andre omgang og Jo Grini sto igjen alene på feltet da det gjensto fem minutter av arbeidstiden. Dermed ble det pallplasser også på Morten Bremsrud og Otto de Besche.

De som måtte følge resultater med tanke på å kjøpe seg nye konkurranse fly fikk neppe avgjørende svar. En og to i kvalifiseringen fløy Explorer og en og to i finalen fløy Prestige 2PK.

Stevneleder takker spesielt Kjell Bentzen for hjelp med rigging/nedrigging av utstyr og Otto Jäger for å organisere resultatregistrering og rapportering. Honnør også til tidtagerne for dømming og bruk av egne smarttelefoner for innlasting av prestasjoner i gliderscore, samt pushing av flygere til å skrive ned i sine personlige skjemaer for backup resultatregistrering. Takk også til Espen Gukild for frivillig hjelpsomhet til dette og hint hele dagen.

Foto: Kjell Bentzen

Resultatlister

2020-05-09 F5J NC Finals Flight Scores 2020-05-09 F5J NC Finals Height Penalty 2020-05-09 F5J NC Finals Landings Results 2020-05-09 F5J NC Finals Overall Results

2020-05-09 F5J NC Flight Scores 2020-05-09 F5J NC Height Penalty 2020-05-09 F5J NC Landing Results 2020-05-09 F5J NC Overall Results

Invitasjon F5J NC stevne lørdag 9. mai 2020

Cirrus RCFK er glad for å kunne invitere til F5J NC stevne på Spydeberg modellflyplass lørdag 9. mai som kunngjort på NLFs aktivitetsliste. NLF har overlatt til klubbene å vurdere sine arrangementer i forhold til

Innlegget fortsetter her: Invitasjon F5J NC stevne lørdag 9. mai 2020

F5J Trenings samling 18.4 2020

For en dag!!!! 🙂

11 stykker stilte til årets første trenings samling. Var påmeldt 12.

Dagen startet med litt skyer og et svakt nordlig drag. Dette forsterket seg utover dagen til å ligge på jevnt

Innlegget fortsetter her: F5J Trenings samling 18.4 2020

Aktivitet på flyplassen kan nå foregå ved å følge reglene som er utarbeidet av NIF og NLF

Modellflyging individuelt eller i grupper på fem eller færre personer er tillatt, men forbudet mot idrettsarrangement inne og ute gjelder fram til 15. juni.

Innlegget fortsetter her: Aktivitet på flyplassen kan nå foregå ved å følge reglene som er utarbeidet av NIF og NLF

Nå kan vi trene på flyplassen, men uten bruk av hytta, hangarer og utedo.

Cirrus RCFK/Norges Luftsportforbund er en del av Norges Idrettsforbund og det har i flere uker vært sterke restriksjoner på idrettslig uteaktivitet. Idrettslag kan nå trene, men organisert idrett skal ikke forekomme. Følg rådene i NIFs

Innlegget fortsetter her: Nå kan vi trene på flyplassen, men uten bruk av hytta, hangarer og utedo.

3. april kommer nye regler

Helsedirektøren åpner for mer aktivitet – snart kommer luftsportens koronavettregler | Norges Luftsportforbund

Helsedirektør Bjørn Guldvog slår fast at idrett kan utøves, men det bør ikke være mer enn fem personer i en gruppe. Det bør videre være en minsteavstand på to meter mellom personene til enhver tid. Idrettspresident Berit Kjøll ba i brev til Helsedirektoratet om en straksavklaring med henblikk på hvordan forbudet mot “organisert idrettsaktivitet” er å forstå.