Bli medlem
Værvarsel

Klikk bildet for detaljer:

© Meteorologisk og NRK

Medlemsmøte 11. oktober 2018

Hei alle,

Det er igjen tid for medlemsmøte – torsdag 11. oktober 2018.
Som vanlig møtes vi på Idrettens hus i Ekeberghallen. Se her om du trenger veibeskrivelse: Medlemsmøte 11. oktober 2018

Espen Bakke kommer og oppdaterer oss litt på nye regler/lover om “ubemmanet luftfart”.

Det blir jo som alltid også god tid til hobbyprat så ta gjerne med det du har øverst på hobbybenken – Uansett om det er modellflyrelatert eller ikke!

Vel møtt til et trivelig medlemsmøte!

hilsen
Arild

Årests siste F3J NC 2018

Sesongens siste Norges cup ble avholdt på Åsen av Lillehammer MFK m/Stig Magne Olsen.

Labert oppmøte, tiltross for nydelig høst vær. Kaldt på morgenen (-4 grader), men sol fra nesten skyfri himmel gjorde at det ikke ble så kaldt. Vinden varierte fra 0 – ca. 3m/s 

8 mann stilte til start, 5 medlemmer av Cirrus. Tor Midtlund gjorde det veldig bra i sitt “Comeback” og tok 3 plassen.  Gratulerer til Jo Grini med seier og Kenneth D. Thommesen med 2 plass.

Håper Tor og flere dukker opp neste år også 🙂

 

Resultater innledende runder:

2018-10-07_F3J-Inledende-Overall

2018-10-07_F3J-Inledende-Flight-Scores

2018-10-07_F3J-Inledende-Landingl

 

Resultater finaler:

2018-10-07_F3J-Finaler-Lillehammer-Flight-Scores

2018-10-07_F3J-Finaler-Lillehammer

 

 

 

 

Cirrus-Cup må frem i lyset og bli attraktivt å delta i!

Nå er årets Cirrus-Cup 2018 avsluttet. Gratulerer nok en gang til Alf Erik Ross!

Men hvorfor er cup’en så lite påaktet i løpet av sesongen? Hvorfor er det ikke viktig å bli med på stevner på Norges beste seilflyplass, der det er mulighet for å vinne Cirrus-Cup både med F3J og F5J, og der F3K og ‘Cirrus 21’ i tillegg inngår som enkeltstevner? For egen del må jeg innrømme at jeg nesten ikke har tenkt på at stevnene jeg deltar på også inngår i cup’en. Det var bare på slutten, da jeg var klar over at jeg kunne være med å kjempe om annenplass, at det ble noe å ha i bakhodet. På tampen hadde, foruten meg selv, Stein-Vidar, Otto J, Otto dB, Henri, Morten og Rune muligheten til å være med i kampen om pallplasser. I sluttomgangen var bare to av de sistnevnte med. Otto J, klarte til slutt å bli nr 2, til tross for at han traff en av buskene og pådro seg straff for å havne i sikkerhetsområdet i siste stevne! Jeg fikk tredjeplass selv om Stein-Vidar i de siste omgangene fløy kvalifisert, fra lav høyde etter motortiden, med en velbrukt Aspire.

Klubben må ta noe av skylda! Cirrus-Cup må være attraktivt å bli med i. Helt fra sesongstart må klubben vise at den har ordentlige premier til alle som deltar i de 6 stevnene som skal telle; og til vinneren skal vandrepremien kun være en bonus. Eller kanskje vi snart bør lage en konkurranse for å vinne vandrepremien til odel og eie over 3 år? Hva med andre forslag?

På hjemmesiden må klubben presentere cup’en gjennom hele sesongen. Utviklingen må være fremme på hjemmesiden, ikke noe vi må lete etter. Også medlemmer som ikke er aktive, men som følger med, må kunne se utviklingen gjennom sesongen. Hva med å la enkelte kveldsstevner i F5J og flere ‘Cirrus 21’ også inngå? F5J er i fremmarsj, ‘Cirrus 21’ er enkelt og morsomt, og Cirrus-Cup bør være en av aktivitetene som hever interessen ytterligere!

F5J Klubbmesterskap 2018 Resultater

Lørdag 29 september ble det avholdt klubbmesterskap i F5J

Været var ikke helt på vår side. Kaldt, grått og litt regn midt på dagen. 5 stk påmeldt og kun 4 møtte opp. Vi avbrøt for lunsj, da regnskuren kom i 11-12 tida. Men etter en times tid, var vi igang igjen. Vi fikk flydd 12 runder og var veldig fornøyd med det.

På morgenen var det ganske dødt, men da vi skulle fly første runde, begynte det å blåse opp. Alle skulle kanskje ha fylt i litt ballast, for ingen klarte å lande i nærheten av merket på første runde. Ble litt bedre med ballast, men det ble ikke mange runder med full tid. Rett og slett vanskelige forhold. 

Det er en liten forandring i de opprinnelige lister. Otto fikk stryk i første runde for å lande i sikkerhets område. Dette er feil. Det var godt innenfor 75 m, men får selvfølgelig straff på 300 poeng. Flytid var egentlig lengre, da alle hadde landet god tid i forveien, men for sikkerhets skyld settes denne til samme tid som Alf-Erik. Høyden er avlest på Altis til 171,3 m. I runde tre er flytid oppgitt til 5 min. I følge Altis er flytid mer enn 6 min., men settes til det.

De som møtte opp var:

Kjell Bentzen: Simitri

Otto Jæger: Elasto/Pike Dynamic

Alf Erik Ross: Pike Dynamic

Stein-Vidar Torø: Tragi 802EV/Aspire

Gratulerer til Alf Erik som overbeviste igjen.

Resultater:

Overall Results

Flight Scores

Round Scores

Landing Results

Height Penalty

 

 

 

 

 

Swedish Open F3J i Gråbo

Swedish Open F3J 2018 gikk av stabelen helgen 22-23 september.

Før helgen, så ikke værmeldingen lovende ut med veldig sterk vind. Lørdag var det meldt 10-12m/s med 18-25m/s i kastene og regnbyger. Prognosen for søndag så litt bedre ut med tanke på vinden, kun 4-6m/s og 8-10m/s i kastene, og det var meldt sol.

13 mann var påmeldt, 5 svensker, 1 danske og 7 nordmenn. Litt frafall av ulike årsaker, førte til at det sto igjen 10 mann på start listene.

Kjell Bentzen hadde lånt campingvogn, der fikk Espen Gjardar Bakke og Otto de Besche plass i en av dobbelt sengene. Stig Magne Olsen hadde også tatt med seg campingvogn, der fikk Stein-Vidar Torø plass. Rune Undertun hadde med seg telt. Henrik Kildegaard kom med fergen fra Danmark og overnattet hos Stefan Wickelgren.

Dag 1.

Med den sterke vinden var natt til lørdag, var vi ganske overrasket over å se at teltet til Rune fortsatt sto på samme sted lørdag morgen. Det hadde vært en urolig natt med mye vind og regn og litt mindre søvn enn normalt. Stig Magne sov veldig godt i egen campingvogn, så Stein-Vidar startet lørdags morgen med en kaffekopp i campingvognen til Kjell, Espen og Otto. Vi var nok litt tankefulle alle mann med hensyn til vinden som skulle vedvare ut dagen.

Brifing startet kl. 09:00. Lennart Arvidsson informerte om at vi kunne sette ut vinsjer etter at banene hadde blitt målt opp. Starten var planlagt kl. 09:30, men ble utsatt til vinden hadde minsket litt. Vi fikk gjort noen prøveflyvninger på formiddagen med fullt ballastkammer pluss litt til. Stein-Vidar hadde klart å få sin Pike Perfection C80 opp i 3,5 kg. Første prøveflukten hans kunne fort endt forferdelig. På vei opp med vinsjen, hoppet linken til sideroret av og flyet føk oppover som ei kråke. Bare flaks at den gikk av linen og kunne landes noenlunde kontrollert.

Rundt klokka 13:00 fikk vi kjørt første start. Det blåste på grensen til lovverket, men vindkastene var fortsatt som prognosen. Det ble flydd 3 omganger, kun avbrutt av noen kraftige regnbyger. Vinden var egentlig ikke noe problem for flyvningen, men det ble forholdsvis korte runder rundt 4-6 min. Stig Magne hadde den lengste flukten på 8.5min 🙂

Av ukjente årsaker måtte en eldre Pike Superior bøte med livet, da den traff bakken i altfor stor fart. Etter samtale med kona, kunne Otto forsikre oss at han hadde fått “tillatelse” til å kjøpe et nytt fly.

Espen hadde den mest spektakulære flukten. Røret i høyderoret på Aspire’n knakk trolig i zoomen og kom flagrende ned i vinden. Det gjorde forsåvidt Aspire’n også. Stig Magne ropte “Fly på rygg”. Vet ikke om Espen hørte det, men flyet havnet på rygg etterhvert. Espen fikk landet på rygg i kløverengen uten noen form for skade, imponerende 🙂 Høyderoret, som er to-delt på Aspire’n, flagret med vinden flere hundre meter, men ble imponerende nok funnet på helt forskjellige steder av letemannskapet senere på kvelden.

I løpet av dagen hadde lag 3, med Stig Magne, Rune og Stein-Vidar 4 linebrudd (1.5mm), men var beste lag etter dag 1.

Vi avsluttet flyvningen kl. 16:00. Det ble middag senere på kvelden i Lerum.

 

Dag 2.

Bortsett fra en liten regnskur tidlig søndag morgen, ble været betydelig bedre enn dagen før. Første start var satt til klokken 09:00. Det viste seg å bli ganske varierende forhold. Flytider fra 4 min til full tid (1o min), men det var svært få som klarte å fylle tiden. Det ble en kort lunsj for å få flest mulig runder før finalene. Ingen ny innledende runde skulle startes etter 14:30. Det ble flydd SM finaler, 2 runder og Swedish Open finaler, 2 runder. I finalen var det vanskelige forhold og bare Lennart fikk over 9 min i SM-finalen.

Det var imponerende flyving i hele konkurransen av Stein-Vidar fra Cirrus. Han kom til finalen, presterte å slå danskenes representant Henrik Kildegaard og oppnådde en flott bronsemedalje. Stig Magne sikret sølvmedalje bl.a. med imponerende termikkplukking i kraftig vind! Stefan Wickelgren var lommekjent i området og mestret det til fulle. Gratulerer til alle!

I løpet av stevnet fikk både Lennart Arvidsson og Kjell Bentzen straff for at vinsjen løsnet i startfasen. Kløveråkeren var ganske myk på noen steder. Sånt koster dyrt! Det gir både null i omgangen og 1000 poeng i straff. Det er noe å tenke på både for resultatet og ikke minst for sikkerheten.

Takker stevnelederne Lennart og Stefan med vel gjennomført Swedish Open. Takker samtidig alle som møtte opp, slik at stevnet kunne gjennomføres og skapte god stemning.

 

Resultater innledende runder:

SM F3J 2018 GrundomgångÖvergripande resultat

SM F3J 2018 Grundomgång poäng lista

SM F3J 2018 Grundomgång landningsresultat

SM F3J 2018 Grundomgång Flygpoäng

 

Resultater finaler Swedish Open:

SM F3J 2018 Flyoff Internationell

SM F3J 2018 FlyOff Internationell landningsresultat

SM F3J 2018 FlyOff Internationell Flygpoäng

 

Resultater finale Svensktmesterskap:

SM F3J 2018 Flyoff Swedish

SM F3J 2018 Flyoff Swedish landningsresultat

SM F3J 2018 Flyoff Swedish Flygpoäng

 

Film av Kjell Bentzen:

MAH07432_000

Film av Henrik Kildegaard:

https://gopro.com/v/3vVw1OaPyP2n

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

F5J – Klubbmesterskap 2018

Cirrus ønsker velkommen til klubbmesterskap  F5J lørdag 29. september.

Har du husket på å melde deg på ?

 

Mer informasjon og påmelding finner du her: F5J – Klubbmesterskap 29 september.

 

Dette arrangementet

Innlegget fortsetter her: F5J – Klubbmesterskap 2018

F3J NM Position Chart – Preliminary Rounds

 

NM F3J 2018-09-16 – Position Chart Preliminary Rounds

NM F3J 2018-09-16 – Position Chart Preliminary Rounds

Cirrus Cup 2018 er oppdatert

Cirrus Cup 2018 er oppdatert inkludert helgens NM F3J.

http://www.cirrus-rcfk.no/cirrus-cup/cirrus-cup-2018/

 

NM F3J 2018 referat

 

NM F3J ble holdt som kjent av Cirrus på Spydeberg i helgen 15-16 september.

Flere deltagere hadde allerede kommet på fredag for å teste litt fly. Og det var en god gjeng som koste

Innlegget fortsetter her: NM F3J 2018 referat

NM F3J 2018

Cirrus ønsker å minne dere på at påmeldingsfristen for F3J NM er satt til torsdag 13 september kl. 12:00

Påmelding skjer her:  http://www.cirrus-rcfk.no/Arrangementer/f3j-norgescup-2018-09-15/

Husk å send mail til kjell.bentzen@vikenfiber.no for bestilling av mat, også

Innlegget fortsetter her: NM F3J 2018