F5J Norges Cup 11 August 2018

Startende: Stein-Vidar, Kjell, Otto & Otto, Ole Gulbrandsen, Morten, Lennart, Øyvind Ellevåg og Henri (tilfeldig rekkefølge!)

Dagen startet veldig fin med sør-østlig vind. Det var meldt antydning til regn i 2 – 3 tiden, og vi besluttet derfor å fly kun 6 runder (av tre grupper), mot de mere vanlige 8. Dette holdt akkurat, og vi fikk også to finaler.

En oppvisning og undervisningstime i hvordan man skal fly F5J! Enkelt og greit! Lennart gikk stort sett av på rett over 100 m (er det noen i klubben som har terpet på viktigheten av dette de siste sesongene…?), landet på merket hver gang og flyr full tid uansett forhold. Også finaler! Oppskriften på å vinne! Gratulerer 🙂

Men, vi skal ikke glemme de norske allikevel. Henri var nemlig ikke veldig langt bak, og (kanskje?) enda mere imponerende er Otto de Besche med Gracia på tredje. Spantbygd til under kr. 4000,-. Det MÅ tydeligvis ikke koste «skjorta» å fly F5J. Øivind Ellevåg på fjerde med godkjent flyvning (som vanlig) og plass i finalen.

Stein-Vidar hadde ikke helt dagen, med en ute-landing i første runde, deretter noe bedre. Kjell hadde et par fine flukter hvor noen ble litt lurt, men datt litt ned på noen andre. Morten hadde heller ikke helt dagen, sammen med undertegnede som prøver å glemme dette fortest mulig. Huff og huff. Jeg får trøste meg med at jeg slo Lennart i fjor på innledende uten stryk.

Ole var med på sitt første Norges Cup stevne. Det ble en del blandete flukter. El Nino (970g/3,9m!) er en super modell med tynt profil, og ville sikkert vært uslåelig i forholdene som kom i finalen. Det gjelder derimot å komme ditt, og Ole slet litt med for lett modell i det som var av vind. Det ble prøvd med ballast, men en litt for svak motor (benyttet på 2C), resulterte i for lave start høyder. Dette skal prøves på 3C i en fortsatt meget optimistisk eier :-).

Håper vi ser de aller fleste i Norges mesterskap om fire uker 🙂

Vedlagt linker til resultat fra finaler, innledende stevne, runde score, flight score, landings resultater og høyde straff.

Overall Results Finaler 11 August

Overall Results 11 August

Flight Scores 11 August

Round Scores 11 August

Landing Results 11 August

Height Penalty 11 August

Siden jeg først er i gang med å lage et innlegg, så kan det jo også nevnes at Henri vant Onsdags Cupen i uka som var, og dermed også leder Onsdags Cupen sammenlagt etter 7 runder. Men det er mange igjen, og undertegnede skal gjøre det han kan for at dette ikke blir det endelige resultatet! 🙂