F5J NC stevne på Spydeberg 11. mai i praktfullt vær

Blå himmel med et lite slør av høye iskrystallskyer, varmt i solen, kjølig i skyggen, svake vinder. 11 piloter stilte til start, for anledningen delt inn i to- og tremannslag slik at vi for det meste fløy fire i hver flygruppe. Veldig hyggelig å se to nye deltagere i F5J, Ronny Darjes og Johnny Mydland, begge erfarne modellflygere. På lag med Stig og Jo var lærekurven bratt og Ronny var nær ved å nå finalen.

Fine, lesbare termikkforhold fra morgen til lunsj, mange starthøyder under hundre meter og mye fulltidsflyging. Periodevis etter lunsj ble forholdene påvirket av kraftig termikk i områdene rundt, tidvise nokså sterke vindøkninger og til dels brutale synkområder. Halvparten av de 22 flygingene i runde 5 og 6 endte med færre enn 500 poeng!

Til finale gikk Stein-Vidar Torø, Eivind Larssen, Alf Erik Ross, Stig Magne Olsen og Jo Grini. Forholdene stabiliserte seg og alle fløy full tid i begge rundene. Det er godt at vi har starthøydemålere som kan skille de beste. Jo vant, Stig nr 2 og Stein-Vidar nr 3.

Takk til alle for god stemning, hjelp med gjennomføring og godt samarbeid på lagene. Det er virkelig fint å fly på lag noen omganger i strekk. Takk til Otto Jäger for godt konkuranseoppsett og resultatservice.

Resultater:

F5J Norges cup 2024-05-11 Spydeberg innledende

F5J Norges cup 2024-05-11 Spydeberg finale

2024-05-11 F5J start Spydeberg – IMG_3276

2024-05-11 F5J Eivind vinner r 5 gr 2 – IMG_3291

Skribent: OttodeB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *