LONGSHOT 3

Longshot

Det er ikke ofte jeg kjøper ny modell, men nå har det altså skjedd. Tenkte F3K måtte passe meg fint. Litt fysisk også?

Det ble ikke bare ny modell. Ny radio var også nøvendig. En Graupner MX16  skulle være perfekt i følge Thorbjørn.

Jeg vil i korte trekk beskrive arbeidet fra deler i en eske til flygeklar modell.

Deretter må jeg vel si noe om erfaringer fra de første fluktene også.

Innkjøp

For meg er det ikke så mange godeLongshot 3 kilder til nytt utstyr, så  Thorbjørn & Kaare var et naturlig valg. Hva skal man ha etter å ha fått interesse for F3K? Vel, T&K har en grei, konkurransemodell til en overkommelig pris. Longshot 3 til kr. 2.250,- ble valgt. Med noe klubbrabatt osv., ble totalprisen inkl.mottakerpakke og servoer kr. 2.800,-. Ikke verst. I tillegg måtte jeg jo ha ny sender. Graupner MX16 til omtrent den samme prisen. Ingangsbilletten ble dermed knappe 6.000 kroner.

Bildet viser et annet fargeskjema enn modellen jeg bygget.

Etter samtaler med diverse eksperter og søk på flere forum, var jeg klar for

Bygging

Byggeveiledningen som fulgte med var instruktiv og oversiktlig.

De ulike forumene

Modellflynytt
RCgroups

hadde gode råd, men også denne  videoen har en del bra tips.

http://www.youtube.com/watch?v=RGU1T3wsDWc

Vekt! For en DLG er selvsagt vekt viktig. Som for alle seilfly. Bruk lite lim og knip inn der det er mulig. Jeg hadde en target-vekt på 300 g. Byggingen/monteringen er ganske grei. Det er ikke så mange deler som skal settes sammen, men det er viktig å være nøyaktig og ta seg tid til å gjøre en god jobb.

Jeg brukte CA tykk og tynn pluss 12 timers epoxy til lime-jobben.

Longshothale
Halen ble limt med epoxy og glassfiber.

Halerorene

Jeg brukte ikke den ror-løsningen som fulgte med i pakken. Jeg bygget et pull-system med en 0,3 mm pianotråd som fjær.

 

Halen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pullsystemet med fjær er enkelt å montere, men hva hvis linen ryker under flukt? Fullt rorutslag! Du kan så vidt se fjærene på bildet.

Servo

 

Haleservoene på plass. Ganske pakket, men greit å få pakket det hele inn. Spesielt fornøyd med ladepluggen. Nå er det ikke nødvendig å åpne canopyen for å lade. Lett tilgjengelig og meget enkelt i bruk.

Ferdig

Det endelige resultatet ble ganske bra, men noe over targetvekt.

 

 

Longshot
Det endelige resultatet

Ja da, jeg vet at jeg har montert carbon-lappene feil vei. Men har det betydning? Kanskje det til og med er bedre slik…..

jeg kommer tilbake med noen ord om de første fluktene og erfaringene med dem.

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *