Mini Jart testet :)

Da den relativt store interessen på medlemsmøte for mini Jart modellen som jeg og Trond har holdt på med ga absolutt inspirasjon til å bli ferdig var det bare å bruke litt av helgen til dette.

Modellen er nå fly klar med følgende tilbehør:

Graupner HotT mottaker (tror den heter GR-12s)

en Graupner DES 131 servo på høyderoret og to stk Spektrum 1.5 gr servoer på balanseroene.

Da ledningene på Spektrum servoene ikke passet helt med kablings skjema til Graupner endte vi opp med å lodde kabelene direkte til mottakeren. Dette fungerte fint. Graupner servoen ble plugget rett inn i riktig kanal da den passet så klart.

Kroppen, høyderor og sideror ble trukket i rød Ultracoat på middels varme og dette siter godt på skummet.

Batteriet vi hadde tenkt å bruke er en 2s li-Fe pakke på 200 maH, men det viste seg raskt at spektrum servoene ikke likte over 6v inn, så pakken ble demontert og lodde sammen igjen som en 1s 2p pakke, da på 400 maH.

Etter litt justering på min MX-24s (oppgradert med HotT hos Graupner) slik at jeg ikke fikk konstant low voltage alarm fra modellen, ble den til slutt test kastet ved Vøyen gård. Video av jomfruturen finner dere på denne linken:

Mini Jart første test kast

Total vekt på modellen er 118 gram, ferdig veid ut. Vi ente opp med en femkroning på batteriet for å få ett tyngdepunkt som fløy brukbart.

her er ett bilde med servo plasseringer:

Bilde av den ferdige modellen:

Her er den ferdig på vekta klar til test kasting.

 

Gleder meg til å få testet denne på Hanstholm i mai….

 

Leif

 

Skribent: leifB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *