Longshot 3 – historien fortsetter

Denne videoen tente virkelig min interesse for F3K.

 

Etter å ha montert etter beste evne var det klart for jomfrutur.  Alltid spennende. Ny radio og ny flymaskin. Høyrisiko!

De første fluktene var på Jarmyra med enkle håndkast for å se om den fløy sånn nogenlunde. Og det gjorde den. Litt trimming, så var det klart for DISKOSKAST. På forhånd hadde jeg hørt at de beste i Norge «slenger» flyene sine opp til 50 meter pluss!!! Mine første kast gikk til 10 meter og flyet ville loope. Her måtte det trimmes og kasteteknikken forbedres. Har lagt inn negative flaps med ca 1,5 mm og dykkror med 1 mm. Da gikk det hele meget bedre.

Nå hender det at kastene kommer til 30 meter. Finslipingen har begynt. Teknikken skal forbedres ytterligere. Vario er kjøpt for å kunne se hvilke høyder jeg virkelig oppnår. Er det 30 meter, eller bare ser det slik ute?

Joda, Vario er en nådeløs dommer. Det som synes høyt blir raskt dømt til akseptable 32 meter!. Kanskje like greit uten?

Etter mange kast, er modellen i god trim, og går fint opp. Dykroret er fjernet, men negative flaps er øket til nesten 2 mm. Det funker. På trening på Spydeberg fikk jeg god hjelp av en av de erfarne (Leif) for å hvite hva jeg skal tenke på for å få til bedre kast. Nå gjenstår bare trening, trening og mer trening. Heldigvis er F3K enklere i så måte enn mange andre klasser. Det er raskt og rigge og heller ikke plasskrevende,

Faren er nok at jeg MÅ ha en ny maskin snart. Longshot er en for meg helt akseptabel maskin som funker fint. Foreløpig er det ikke maskinen som er begrensningen for å oppnå resultater. Men det kommer kanskje senere.

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *