Norgescup F3J 26. august

Forsinket, men dog her er et kort referat fra stevnet.
Sakset fra F3X:
Stevneleder: Thorbjørn Jespersen
Resultater: Stig Magne Olsen
Vær: Overskyet til sol utover dagen, 15C, 5-10m/s fra Nord
14 deltagere fra 4 klubber

Seierspallen, f.v. Tom Ahlbom, Stig M. Olsen og Per Pedersen
Seierspallen, f.v. Tom Ahlbom, Stig M. Olsen og Per Pedersen

 

Ett meget spennende stevne sett i betrakning av meget dårlig værmelding. Men 14 piloter møtte til dyst og ingen meldte forfall. Det regnet på morgenen, men selv etter litt forsinket start og en lang matpause fikk vi gjennomført 5 innledende og 2 finaler uten en eneste reflight eller stopp av større slag (vi stoppet 5min for ett lineskifte). Godt med termikk i de fleste runder og god motvind gjorde at det tykkeste av liner måtte frem.

Stig viste gode takter hele dagen og vant nok fortjent. Jo Grini fikk 4×1000 poeng, men oppdaget at han manglet canopy etter landing i runde 4 og måtte tåle 0 poeng i den omgangen. Arild Langseid stilte med minimalt trening på seilfly (6 starter) som «nybegynner» og viste at han hadde noe å gjøre her med fine flukter, fieldreperasjon etter at en servo sa takk for seg og hentet seg mesterlig inn etter en linehekt. Er ikke lett å gjøre deby i vindfullt vær, men dette vser at F3J er en sport man kan delta i med minimal erfaring og komme ut med en positiv følelse.

Vingen hadde samlet et godt lag og etter endt dyst fik Tom Ahlbom kjørt knockout på alle i første finale og vist at Vingen er på vei tilbake. Det ble sågar handlet over en lav sko for å sikre noen brukbare modeller til NM.

Cirrus hadde Alf Erik i finalen igjen og Thorbjørn like utenfor, men manglet vel noen deltagere. Her er det potensiale til flere lag enn ett.

Lillehammer tok nesten storeslem med bare to deltagere og begge på pallen ved Stig og Per.

Valdres stilte bare med Jo Grini denne gangen.

Her er alle Resultater F3J 26 august.

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *