Privilegert, jeg?

Skrevet av Harald Olsen

Lørdag og søndag blåste det og det var kaldt på Cirrus-flyplassen, men det er NM i F3J og jeg har meldt meg frivillig som medhjelper.

Selv om jeg bare har en snau times kjøring hit ut, valgte jeg å ta med mat, sovepose og tykt godt liggeunderlag for å overnatte her ute.

Lørdag fløy deltagerne 5 runder, og alle hadde en fortreffelig lunsj med bagetter som fru Kjell hadde smurt, kaffe og mineralvann og en meget god sjokoladekake.

Etter endt konkurranse lørdag serverte Kjell og frue grill-middag og det ble samling i «party-teltet» når gode seilfly venner møtes blir det hyggelig stemning.

Jeg tok tidlig kveld og roet meg i posen.

Søndag, rim i gresset? Hu.. Frokost, selvlaget, og ut å jobbe, 3 runder ble fløyet før lunsj, Klell igjen, stilte opp med rester fra lørdagens grilling. Nok til alle, og god stemning.

3 finale-runder ble fløyet, og hvem som vant kan der lese om annet sted på siden.

En kald men hyggelig helg, og gevinst fra Elefun ble rettferdig trukket ut blant de frivillige. Nyttige tips fikk man også ut av det.

Opprydding og hjemreise

Noen dager senere, onsdag, Gislefoss jr. har meldt pent vær, så er jeg på flyplassen igjen, sol og varmt og mange fine skydotter – termikk?

Jeg starter med en gammel elektromodell jeg har børstet støvet av, med børstløs og LiPo veier den nå 550 g, det er halvparten av hva det var før med børstemotor og NiCa – den flyr bra, og etter å ha tømt en 1300 pakke går jeg over til Tigra’en fra ArtHobby, kjøpt hos Thorbjørn & Kåre RCS. Den skyter jeg opp med strikk og i dag får jeg for første gang termikk flukter med denne lille 1,4 meteren.

Men vinden friskner på og jeg står bare å stanger i motvinden.

Jeg har med mat og kaffe, her er det bra selv om man ikke flyr. Jeg drøyer tiden med å lade, plukke opp tape biter i depot området og skriver dette, men vinden løyer ikke den bare øker på så flaggstanga med vindpølsen står bøyd.

Jo jeg er prioritert som er med i Cirrus og har tilgang på en så fin flyplass, og ikke minst mange gode venner – og har tid å bruke her ute.

I dag var jeg her alene, bare mikrofly-gutta som jobbet med den nye duken på hangaren og de kjørte boret den gamle duken.

Det er trening på torsdags kvelder, men kanskje vi pensjonistene i klubben kunne ha et formiddagstreff på plassen en gang i uka? Ja ikke bare formiddag, vi kunne dra det langt utover ettermiddagen også.

Noe å tenke på?

Skribent: Espen G. Bakke

1 tanke om “Privilegert, jeg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *