NORSK FLYFILM MED F-84 THUNDERJET I HOVEDROLLEN

Følgende henvendelse ble mottatt på e-post i dag:

Hei alle modellflyvenner og flyinteresserte,

 

I 1957 ble det på kino vist en norsk spillefilm, «Slalom under himmelen», der F-84 Thunderjet var i en av hovedrollene, ref. følgende vedlegg:

– Omtale av filmen

– Filmplakat

– Bilde fra filmen

Som flyinteressert 11 åring husker jeg at filmen gjorde et stort inntrykk på meg, og det er en film jeg gjerne skulle ha sett igjen. Selv om filmkvaliteten neppe er på høyde med dagens spillefilmer, vil jeg tro at den vil gi en stor opplevelse for alle flyinteresserte.

Etter å ha undersøkt litt viser det seg at filmen fortsatt finnes, og den ble angivelig vist på Cinemateket i Oslo i november 2011. Det eksisterer imidlertid ingen planer om ny visning.

En mulighet til å se filmen igjen, er å leie den lille kinosalen i Cinemateket i Oslo (Dronningens gate 16). Det vil iht. vedlagte prisliste koste kr 3402 på en hverdag før kl. 16.00 (sal 2 timer a kr 1450, klargjøring 35mm film kr 250, pluss 8% moms).

Dersom vi får samlet 15 personer som ønsker å få oppleve Thunderjet’en igjen, blir det kr 227 på hver. Med færre eller flere deltakere, blir prisen selvfølgelig deretter.

En eventuell leie må planlegges en viss tid i forveien, så jeg vil anta at det kan være aktuelt i april, mai eller en gang etter sommerferien (september eller oktober).

For å finne ut om det har noe for seg å gå videre med idéen å leie den nevnte kinosalen, ber jeg om en uforpliktende tilbakemelding (på mail eller telefon) fra dere som kan tenke dere å delta under forutsetning at vi blir minst 10 deltakere.  Vil da samtidig gjerne vite om dere har noen spesielle synspunkter på tidspunkt for visningen (er det noe spesielt tidspunkt som ikke passer?).

Dersom dere kjenner til andre som kan være interessert i denne filmen, eller det er noen som jeg har uteglemt, er det fint om dere videresender denne henvendelsen til dem.

Med vennlig hilsen
Einar Aasen Olav Aukrusts vei 42 B 0785 Oslo Tel: +47-99206458 E-mail: fa-aasen@online.no
Thunderbird

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *