God stemning gjennom en lang F3J Treninsghelg

Å legge en F3J treningshelg til denne helgen kan ikke beskrives som noe annet enn en genistrek 🙂

En lang helg med knallvær på alle måter – sol, lite vind, masse fly og trivelige piloter, små termikkbobler, store termikkbobler og ENORME termikkbobler.

Det hadde vært interessant å visst hvor mange flytimer som er gjennomført i helgen. Det har blitt trent launch, landingsinnlegg, landing på tid, termikkteori, oppsett av fly, generell flyging og sirkling. Selv har jeg hatt stor glede av å søke og lete etter de lave termikkboblene – og føler faktisk god fremgang etter helgen. Håper alle som møtte har fått et fint utbytte av helgen!

Særlig var jeg veldig fornøyd med min siste tur… alene…. med mange erfarne piloter på tilskuerbenken…. Lette i lav høyde over jordet nord for plassen, fant bobla ca der jeg håpet den var. Litt frustrert over å ikke helt finne ut av hvor bobla er, bygger jeg likevel litt høyde og utvider sirkelen litt og flymaskinen roer seg litt noen runder – og så treffer jeg. Flyet var litt langt unna til at det er enkelt å bedømme hvor mange høydemetre jeg vant pr runde og dessverre har jeg ingen logger ombord i flyet – men det føltes som om flyet steg 50m pr runde… 30m pr runde er kanskje mer realistisk men at vår herre hadde kjøpt ny Hoover som han testa i helgen er det ingen tvil om 🙂

Ellers å nevne fra helgens aktiviteter på palssen vår – er at det er svært gledelig at våre venner Kenneth, Matias og Tom Inge i Vingen vet å benytte overnattingsmulighetene i nye hytta vår.

Det ble kommentert at det i invitasjonen til helgen stod noe om «trimming», og hvor langt man eventuelt måtte løpe…. De kunne beroliges at trimmingen det her var snakk om var et par knepp på senderen til høyderoret/balanseroret og evt litt flytting av tungdepunkt i flyet. Rune tok imidlertid, som allerede kommentert, trimmingingen til nye høyder da han trimmet bjerkehekken vi har sørøst om plassen. To biler med blålys på taket har vel aldri før vært sett på flyplassen vår – heldigvis. Men ved å koste på seg denne løsningen var flyet i tipp-tipp stand og fikk mange timer i luften på søndag også.

Det blir minst en slik helg til neste år også! Da tipper jeg vi kombinerer F3J og F5J treningshelg. Det har i praksis vært en kombinert helg nå også der vi har benyttet F5J-kroppene til F3J vingene for å avlaste vinsjene litt.

 

Neste helg blir det å praktisere det vi har lært denne helgen med F5J-stevne på lørdag og F3J-stevne på søndag! Vel møtt og lykke til!

 

 

20160612_Treningshelg_Jonar_Thorbjørn
Jonar med personlig trener 🙂
Gjett hvor termikkbobla er...
Gjett hvor termikkbobla er… kjempeboble over hytta
fornøyd pilot :-)
fornøyd pilot 🙂
F3J Launch
F3J Launch
Thorbjørn kaster for Jonar
Frokost på stripa
Frokost på stripa
Smaker godt med frokost etter å ha flydd litt

 

Takk til alle for en fin F3J treningshelg!

Skribent: Arild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *