Cirrus på plass med junior i VM F3J Vipava Slovenia.

En kort liten status-oppdatering fra Vipava – Slovenia 🙂

Jonar varmet opp til VM med en ukes ferie på Hanstholm og masse hangflyging før jeg også kom til Hanstholm forrige lørdag. Onsdag morgen var imidlertid bilen pakket til langtur og vi begynte å kjøre sammen med Kenneth og junior Matias mot Vipava. 109 strake mil på onsdag – levnet snaue 70 mil til torsdag morgen.

Vel fremme i Vipava torsdag ettermiddag var det oppmøte på feltet og litt prøveflyging… Var ikke bare lett med nordavind fra alle kanter når ingen hadde hatt tid til å putte inn balast… det gikk alle veier – men alle fly kom hele ned igjen 🙂

I dag har vi vært igjennom første dag av forkonkurransen og vi har blitt mer kjent med forholdene. De er svært variable – og vi må bytte løpeside både titt og ofte. Men Jonar og jeg er svært fornøyd med flygingen sålangt. Når 3 runder er ferdige er status at Jonar er på en 104 plass av 123, og Arild på 82 plass. Noe vi er svært fornøyd med ! I 4. runde var det ufattelig vanskelige forhold for de som ikke har supermodeller på 1600 gram – så da fikk vi ikke fulle tider, men Arild var likevel svært fornøyd med mellom 7 og 8 minutter flytid og en fin landing. Selv om det ikke ble fulltid denne runden, ble jeg likevel bare 3. sist i gruppen så smilet var bredt likevel!

Det var jammen godt Jonar og jeg varmet opp med litt flyging på Hanstholm – for her er det ganske hett. Over 32 grader i skyggen – men slik luksus er det lite av på et jorde… når vi ikke flyr sitter vi i skyggen av party-teltet vi har kjøpt inn og drikker vann. Team Norway på 10 personer har i dag drukket mer enn 32 liter vann…

Dette er ikke noe avslappings-ferie – men akk så morro 🙂

Bildene i kameraet var litt for store for web-siden – så de får komme litt senere…. nå er det søvn før en lang og varm dag i morgen kaller… 🙂

Men aller sist en STOOOR takk til Erik Morgan som er med hit bare for å løpe opp flyene våre!!! Imponerende hva han klarer i denne varmen. Imponerende! Tusen takk igjen!

 

Oppdatert 30. juli 2016

Nå er dag 2 av Pre-Competition unnagjort og mange nye inntrykk begynner å sette seg. Både Jonar og jeg fikk hver vår runde der vi fikk jobbe litt for å fly full tid. I det jeg kommer inn for landing til relaunch, treffer jeg «noe» mens Jo går mot landingsmerket med ryggen til. Først en runde… så en runde til… fremdeles svært lav høyde over feltet i så og si vindstille vær i godt over 30 grader pluss i skyggen…. men det går oppover og når åtte-minnuter-tutet kommer er både puls og flyet skyhøyt 🙂

5. runden min er den jeg kommer til å huske herfra !

Jonar hadde en tilsvarende flukt og høstet mye ros for sin fremgang av hele teamet. Jonar kom inn for en tidlig landing, men traff «noe» på vei inn til landingsmerket og reddet omgangen med fantastisk flyging.

Nå er ikke Jonar ferdig med å fly her nede – men hans 5. runde er også en sterk kandidat til å bli hans runde her i Slovenia.

God innsats førte Jonar opp til 100. plass (5179,0 poeg / 86,32%) og Arild opp til 74 plass (5461,1 poeng / 91,02%). Begge svært fornøyde med innsatsen !

Treningshelgen vi hadde på Sydeberg i juni var helt klart bidragsgivende til at vi klarte å fullføre med fulltid disse to fluktene.

Første finale-runde ble en svært publikumsvennlig affære… Alle satset kortstart – og fikk erfare at luften hadde endret karakter fullstendig siden siste gruppe innledende ble fløyet… Det ble et sant kaos på feltet med vandrende piloter mot sine svært lavtgående fly – og ingen kom hjem (eh… det var en som relaunchet og kom helt hjem til landingsmerket og høstet solid applaus fra publikum 🙂 ). Det var relauncher og utelandinger i hele omgangen… og vi snakker utelandinger på mange hundre meter! Et sant kaos for pilotene – men svært underholdende for tilskuere 🙂 Hjelpere som måtte løpe halvannen kilometer i varmen var neppe like fornøyde som publikum…

Beste norske i dag ble Kenneth fra Vingen – 23. plass (5942,2 poeng og 99,04%). Fantastisk bra i dette selskapet – Gratulerer Kenneth!

 

Skribent: Arild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *