Team Norway – WC F3J Vipava 2016

Sist redigert  4.august

 

En liten hilsen fra Team Norway

Alle piloter i Team Norway
Alle piloter i Team Norway

De hvite feltene på jordet ved trerekka til høyre for Jonar, er telt-leieren og flyfeltet vi flyr på.

– Erik Morgan som løper oss i gang var dessverre ikke med på fjelltur.

Arild og Fredrik til venstre i bildet flyr ikke i VM, men Arild er Team Manager for juniorene og Fredrik hjelper Erik med å løpe i gang flyene.

 

Oppdatert flydag 1:

En herlig bred startrekke
En herlig bred startrekke

Etter en liten utsettelse på to timer kom vi endelig i gang klokka 11.00 i dag. Seniorene har flydd jevnt bra i dag – men må trene enda mer på landinger…. og finne litt ut av hvordan de andre tar kortstart…

Nivået på juniorene som er her nede er også godt over snittet på de fleste seniorer hjemme – så våre to førstereisgutter har fått kjørt seg i dag…. dvs… de flyr fantastisk bra begge to – men har fått litt ufortjent korte turer i dag. Jonar klarte å redde den ene av sine to flukter til fulltid og 979 poeng. Jonar fløy i lav høyde i 7 minutter før han klarte å vinne litt høyde. Det var jammen bra – for da var det på tide for pappa å trekke pusten også… temmelig spent han også – og da er det godt å se at flyet blir mindre på himmelen 🙂

Matias fikk heller ikke uttelling som fortjent i flytid – men når man lander etter 7 minutter og de andre deltakerene kommer bort til meg som Junior Team Manager og uttrykker beundring over hvor lang tid gutta våre får ut av den lave høyden, er slike tilbakemeldinger morro å bringe videre til våre to juniorer!

Håper været blir like bra i morgen og at vi fortsetter flygingen da. Yr.no fungerer ikke på flyfeltet. Værmeldingen for regionen fungerer sånn passe med hensyn på både temperatur, vind og nedbør…. men flyfeltet ligger rett på baksiden av et «DS» hang/fjell…. og når det blåser – blåser det både hatter og telt i 90 grader cross-wind på feltet så arrangøren utsetter flygingen til vindstyrken er omtrent en tidel av hva vi er vant med hjemme…

 

Oppdatert flydag 2:

Å delta i VM er et hektisk liv… sove, spise, vente, fly fra morgen til kveld… rekker å ta litt bilder, men nå må det bli en kort tekstlig oppdatering for å forberede morgendagen…. les: sove

Juniorene rakk 4 runder i dag. Jonar fikk til to flotte runder med 991 og 980 poeng – men så kom kvelden og da ble det to fem-minutts runder… Da tærer en dårlig landing litt ekstra på humøret. Kveldsfluktene her i Vipava er utrolig krevende og for å fly full tid der, kreves det langt lettere fly enn det Jonar har. Men når man ser på resultatene for de andre, så begynner det nå å bli litt mer spredning på juniorene etterhvert og tredje og fjerde siste plass er mye nærmere nå enn etter 3 runder – så selv med en litt tyngre modell en mange andre her har, tok han altså innpå likevel med to flighter på 5 minutter. Resultatene for 6 runde er ikke klare enda fordi det ble en reflight som flys først i morgen tidlig. Når reflighten er kjørt, blir det to runder med morgenflyging på juniorene – og da blir det spennende å se resultatene. Nå begynner varmen å tære på konsentrasjonen på noen og enhver – så vi lar våre to juniorer slappe av i skyggen av teltet mellom sine flukter.

Uansett resultat – blir det tøft å fly mot gutta etter VM. Dette er utrolig lærerikt for dem og veldig god «treningsleir».

 

Flydag 3

Da er vi ferdige med å fly – det ble ikke noe finaler på hverken seniorer eller juniorer.

Erfaringsmessig har dette vært en temmelig tøff treningsleir – tidlig opp temperaturer i skyggen mot 35 grader, en kamp med å få i seg nok drikke og ufattelig utfordrende forhold. Særlig kveldsøktene var vanskelige for våre juniorer med litt tunge fly. Men de viste en utrolig progresjon gjennom konkurransen og vi seniorer er alle veldig stolte av innsatsen deres – selv om innsatsen ikke ga helt uttelling på resultatlista. Så nå gleder vi oss bare til neste konkurranse på hjemmebane 🙂

Jeg har i flere runder kommentert innsatsen til våre to løpere Erik og Fredrik (og av og til tok jeg en løpetur også :-)…. men litt beskjemmet over å ha glemt catering-servicen til Merethe (til Stig) gjør jeg det herved nå. Tusen takk til Merethe som ordnet lunch, drikke, godt humør og alt annet praktisk vi måtte trenge mens vi var opptatt med å holde flyene i luften eller hente inn hvile, drikke og nedkjøling til neste flukt. Utrolig viktig at alt Merehte ordnet bare skjedde av seg selv !!!!

I morgen er det finaler, avslutning og hjemreise. For vår del blir det en liten omvei via Italia og Gardasjøen, Teknisk muesum i München, en liten tur innom Wasserkuppe og Modelljernbanen i Hamburg på vei hjem 🙂

Resultater og detaljer om fluktene kan hentes ned her: http://wch-f3j2016.md-ventus.si/en/results/

«Out»

Skribent: Arild

1 tanke om “Team Norway – WC F3J Vipava 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *