F5J Elektroseilfly 24.9.2016

Årets siste (?) offisielle F5J stevne ble avholdt lørdag 24 september. Det stilte 9 mann, med Lennart som en stødig representant fra Sverige. Det ble besluttet å fly tre grupper à tre mann. Noe roligere enn to grupper, og mulighet for litt pause innimellom. 7 runder totalt.

Dagen startet i relativt rolig luft, men det viste seg raskt å være viktig å fly i riktige områder. Utover dagen begynte det å sprekke litt opp, og solen tittet mere fram. Dette resulterte i mere termisk aktivitet, med dertil større variasjoner i tider. Det ble flere ute-landinger (også undertegnede!), noe som selvfølgelig straffes hardt når regnskapet skal gjøres opp.

(Undertegnedes plutselige forslag mitt under stevnet (etter å ha hentet en utelandet modell) om å ha en strykrunde ble nedstemt 🙁 )

Arild bekreftet igjen at seieren for to uker siden ikke var noen tilfeldighet, og vant nok en gang. Arild hadde riktignok ikke mere en to tusenpoengere, men når resten av rundene er helt i topp, så holder det helt inn! Ser frem til å møte han neste år! Alf Erik er stødig som et fjell, og fem tusen pongere (av syv) holdt til en annen plass. Kjell klinket til med en tredjeplass også etter glimrende flyvning.

Undertegnede kom tredje sist. Hjelper ikke med 4 tusen poengere OG en utelanding i dette start feltet!

Og får dem som måtte lure: Ja, jeg fløy Kappan som havnet i en Bjørk under et torsdags stevne…

 

F5J-elektroseilfly-24-sep-2016

F5J-elektroseilfly-flight-scores-24-sep-2016

F5J-elektroseilfly-sammenlagt-etter-6-omganger

 

Skribent: Otto Jæger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *