Cirrus har fått ny værstasjon!

Cirrus sin værstasjon viser data for vindretning og styrke. Også «gusts». Den viser temperatur og lysforhold. Den tar også bilder hvert 15 min. Klikk gjerne på bildet, så ser du aktiviteten i løpet av dagen! Alt dette blir sendt til en database hos leverandøren, og det er denne vi aksesserer via web eller en app (både for iPhone og Android). Søk på Holfuy, og last gjerne ned appen på din mobil. Web siden gir noe mere info, og er kanskje mer oversiktlig.

http://holfuy.com/no/data/508

Edit: Værstasjonen har også fått sin egen side her på Cirrus hjemmeside. Se etter Værstasjon i menyen øverst til venstre.
direktelink: https://www.cirrus-rcfk.no/vaerstasjon/

På websiden vises en sirkel med grønn og gul sektor. Disse betyr ideel vindretning (grønn), og ok vindretning (gul). Disse har jeg foreløpig lagt inn, og kan selvfølgelig editeres om noen mener sektorene er feil.

På websiden kan man zoome inn og ut fra 3 timer til 5 dager. Resten av informasjonen bør være selvforklarende.

Værstasjonen drives av et lite solcelle panel, som igjen lader opp et internt batteri. Data sendes via GSM (2G). Det betyr at den er fullstendig «selvgående» og skal klare å holde liv stasjonen i flere uker uten sol. Sensoren for vindretning har heller ingen bevegelige deler.

Bare å benytte så mye som mulig 🙂 

 

Skribent: Otto Jæger

2 tanker om “Cirrus har fått ny værstasjon!

  1. FANTASTISK! Ny værstsjon er topp. Gratulerer. Men nyvinniger kan være ganske avslørende. På bildene ser vi at det er modeller inne på plattingen foran hytta. Det er i strid med gjeldende reglement.

    1. Fint om disse reglene ikke holdes hemmlig, men legges ut et sted på nettsiden hvor det er enkelt å finne de 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *