F3J NC Vallermyrene 11 juni 2017

Tekst kopiert fra www.f3x.no

I dag var startene «sky high»…. Bokstavlig talt.. 3 av 5 starter var jeg nødt til å gi full brems dykkror for så å vente i spenning. Ble litt ekstra jobbing av slik. Lavt skydekke og regn prega dagens konkuranse.

Vi vassa i vann til langt oppå skoene og omlenken sto godt plassert i en innsjø. Ikke de beste forholdene, men i siste finale kom sola og viska vekk alle minner om regn og dårlig vær.

Strategien ble lagt før første flukt og vi holdt oss til den hele dagen. Ingen sirkling, ingen unødvendige svinger og lange 8talls legg over trerekka. Laget lyktes bra med dette når vi var i posisjon til å se flyet 😉 Charles fløy seg vekk i en sky og tapte mye høyde i runde 3 og var dermed ute av dansen. Stein-Vidar fløy nok den tyngste modellen på feltet men klarte seg meget bra. Nok et bevis på at dette vekt jaget ikke alltid er helt riktig. Fløy seg inn til en fin 2 plass innledende. Modellen min var snill med meg i dag og fløy suverent i disse forholdene. To til finalen er helt innafor.

I 1. finalen fikk jeg bank av Stein-Vidar. Jeg startet og fløy inn på baksiden av en diger sky.. Veldig ugunsdig;-) full brems igjen nesa ned og vente…. Vente… og ut kom jeg i en høyde som jeg måtte slite med resten av omgangen. S-V fløy glimrende og holt meg på god avstand høydemessig så jeg måtte slite skikkelig for di siste 3 -4 minuttene. I andre finale var skyene delvis vekk og jeg fikk full utelling på starthøyden. Alene etter 7 8 minutter, plukka boble i landingslegget i og fikk fulltid. Morro.

Rune som 3. mann i finalen fortsetter og vise at han blir en farlig mann fremover. Stabiliserer seg i toppen av listen selv om finalene i dag ikke var de beste. Godt å se.

De lokale heltene flyr for lite i regn 😉 Men fikk gjennomført en konkurranse som først fint kunne blitt avlyst på grunn av været. Bra gjodt !

Resultater:
Innledende – Innledende scores – landinger
Finaler – finale scores

Skrevet av Stig Magne Olsen på F3X Norge Facebook

Nr.1 Stig Magne Olsen, Lillehammer. Nr2 Stein-Vidar Torø, Cirrus. Nr3 Rune Undertun, Cirrus

 

 

 

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *