Norgesmesterskap for F3K

Cirrus, på vegne av Norges Luftsportforbund arrangerte NM for F3K (kasteglidere) i helgen. Som stevneleder navigerte Rune Undertun med nødvendig autoritet mellom vind, regnbyger og engasjerte deltakere.

Årets NM samlet ikke mindre enn 15 piloter som er det største antallet NM-deltakere i denne klassen så langt. «Kanskje muligheter for å få satt opp Kongepokalen i F3K» undret mange. Blir vi 20 eller fler i NM 2018?

Nok en gang viser Lars Petter Eriksen konkurrentene ryggen og tar gullet med god margin. Vi gratulerer.

Espen Torp (bronse), Lars Petter Eriksen (gull) og Raymond Kvernvik (sølv)
Alle 15 NM-deltakere på ett brett.                                                                                      Foto: Kjell Bentzen (C)

Vi andre hadde det også fint på årets NM. Mange har sine personlige mål. Slå den eller den, ikke komme sist osv.  Noen mål ble innfridd, andre ikke. Vi får trene mer.

Foruten å være et idrettsarrangement er seilflykonkurransene flotte sosiale happenings. Takket være god innsats fra Forpleiningssjef Kjell Bentzen, ble det servert frokoster, luncher og en flott grillaften på lørdag. Dette hjelper til å sikre den sosiale rammen som er av stor betydning for at mange uten mulighet for å komme på pallen er med i disse konkurransene.

F3K er vel den modellflyklassen med det største fysiske innslaget. Mye av hemmeligheten ligger i kastet. De beste kaster flyet opp til 70 meter. Se f.eks. på videoer på youtube. Søk på F3K og bli imponert. Se et eksempel nederst i dette innlegget. For å ha det sagt. Kastet er viktig, men flyferdighetene må også være fin-tunet for å hevde seg i F3K.

 

Resultater fra innledende runder.

 

Skrevet 21. august 2017 av Espen G. Bakke.

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *