F5J Vårstevne 2018

 

   

Startende: Stein-Vidar, Alf-Erik, Kjell, Otto & Otto (tilfeldig rekkefølge!)

Oppdatert 14.3. Det er funnet en feil i resultater. Alf-Erik har fått oppført 1 minutt for lite i flytid i runde 4. Denne var satt til 8:53, og skal være 9:53. Synderen er undertegnede… Forandringen gjør at Alf-Erik hopper til tredje plass fra tidligere fjerde. Beklager Kjell…  Dette gjør det enda tettere i toppen!

Da er årets første stevne unnagjort. Og dem som trodde det ikke er termikk ved minus grader må tro om igjen! Om ikke «brak» termikk, så var det kraftig nok termikk til at undertegnede fant løft i 50 m og endte på over 300 m etter noen minutter. Dette faktisk uten sol, men vindstille, grått og høyt skydekke.

Flere nye fly var klare for sesongen. Otto de Besche med ny Gracia på 307 cm og ca. 1700 g, undertegnede med ny Dynamic 1300 og V-hale. Kjell var ikke helt godvenner med motor controller i Kappan og byttet til Avenger, Alf-Erik med Pike Perfection og Stein-Vidar med modellen jeg ikke husker navnet på… Gul ombygd F3J modell på ca. 2100 g.

Det ble vel tidlig klart at i stille vær med noe termikk, var det ingen ulempe med lett modell. Om den var spantbygd eller skallstøpt så ikke ut til å være det avgjørende for dagen. Det er uansett moro å se at en relativt rimelig spantbygd modell virkelig kan hevde seg i toppen.

En utrolig flott dag, og en fortreffelig måte å starte sesongen på. Takk til Stein-Vidar for å få i gang stevner så tidlig 🙂

Så er det bare å se frem til nye stevner i begynnelsen av april, og en «strøm» av nye modeller som ankommer landet 🙂

Vedlagt linker til resultat for stevne, runde score, flight score, landings resultater og høyde straff.

Overall results

Flight scores

Round scores

Landing results

Height penalty

 

 

 

Skribent: Otto Jæger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *