F5J Onsdags Cup 18 april

Det var stor interesse for Ole Gulbrandsens El Ninjo. Otto og Alf Erik tok seg god tid (Hvem skulle vist at Alf Erik var SÅ interessert i lette modeller :-))
I tillegg til at det var en ny modell på flyplassen, brukte Ole også FrSky-radio!

Startende: Ole Gulbrandsen, Øyvind Moe, Anders, Alf-Erik, Kjell, Henri, Otto & Otto (tilfeldig rekkefølge!)

 

Denne onsdagen startet med to helt nye ansikter: Øyvind Moe med en Pike Perfection og Ole Gulbrandsen med El Nino (4m på 970 g!) Begge har lang erfaring med modell fly, men nye innen F5J. Øyvind flyr mest fullsize seilfly, men viste at dette lar seg lett konvertere til «mindre» modeller. Feilkobling av høydemåler, og trangt om plassen gjorde at vi ikke fikk logget riktig høyde, men satte denne til 200 m får å få med data i Gliderscore. Ole lånte en Altis av meg, men går nok til innkjøp av en tilsvarende ganske raskt.

Det ble veldig stille utover kvelden, og El Nino skulle vise seg (ikke overraskende) å være en veldig bra modell på dette føre. Kun manglende F5J konkurranse trening gjorde at det ikke ble flere plasser i toppen.

Nydelig nytt bekjentskap som klarte seg utrolig fint i lurvete ettermiddagsforhold!

 

I forhold til NC på lørdag, byttet Henri og Alf Erik plass. Ser ut som det skal bli vanskelig å ta disse i år! Kjell debuterte med Simitri’n, og tok siste pall plass. Undertegnede gjorde det litt bedre en lørdagen (skulle ikke mye til…) og kapret fjerde plass. Ole tok femte, Anders som også debuterte med ny Dynamic, trimmet denne inn på stevnet, og tok sjette. Otto de Beche droppet siste runde og tok syvende, mens Øyvind ikke rakk første omgang, og droppet siste, fikk siste plass. Vil tippe at dette neppe blir en vane ved senere anledninger.

Det var egentlig meningen at det skulle være lov til å omstarte denne treningskvelden, men det ble etter hvert relativt lange turer, og derfor ikke aktuelt.

På neste stevne 2 mai, er det meningen å KUN fly finaler! Altså 15 minuttere MED omstart. Lengste tur og beste landing skrives opp. Satser på 4 runder. Hvor mange er det som egentlig får prøve dette i konkurranse? Neppe mange, men her er muligheten, så meld dere på. Klarer vi mere enn 8 stykker?

Og jeg gjentar: Dette er OGSÅ nyttig for dem som flyr F3J.

Vedlagt linker til Overall results, Round Scores, Flight Scores, Height Penalty og Landing Results.

Overall results 18 april

Round Scores 18 april

Flight Scores 18 april

Height Penalty 18 april

Landing Results 18 april

 

 

 

 

 

Skribent: Otto Jæger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *