Åpent Dansk Mesterskap 2018

Åpent Danskt mesterskap ble holdt rett sør for Ålborg, på et sted som heter Blenstrup. det var et 3 dagers stevne, som begynte fredag 11 mai og sluttet søndag 13 mai. 

Det ble flydd 22 innledende runder, 1 finale med 2 runder for Danskt mesterskap og 1 finale med 2 runder for Åpent Danskt mesterskap.

Undertegnede ankom stedet på torsdag og fikk hjelp av arrangør, Henrik Kildegaard, til å sette opp en treningsbane. Etthvert dukket også Lennart Arvidsson opp. Det ble fløyet ca.1,5-2 timer før regnet og tordenværet kom. Resten av helgen var det sol fra nesten skyfri himmel hver dag.

Dag 1 hadde vind fra øst opp mot 7 m/s (meldt på yr), ble noe mer i kastene og strålende sol.  Stig-Magne og Jo fikk prøvd de nye modellene sine på vinsj for første gang, så litt trimming ble det vel kanskje underveis. Dette var den enste dagen med uhell i starten, da undertegnede klarte å «kappe» vinge tippen til Lennart som sto 2 baner lengre bort. Bare små skader på eget fly, som ble fikset av den beste på sånt, Jo Grini. Med litt glassfiber fra Stefan, ble det som nytt 🙂 Det norske laget hadde en god dag, med Jo som nr. 1, Stig-Magne som nr. 3 og meg selv som nr. 5. Det ble flydd 9 omganger og alle var enige at det hadde vært en flott dag. Danskene, med stevneleder Henrik Kildegaard i spissen, vartet opp med god mat både lunsj og middag denne dagen. Middagen var skikkelig god dansk biksemad.

Dag 2 hadde vinden snudd 180 grader og baner måtte snus. Fortsatt strålende vær, mye mindre vind, tidvis vindstille, sol og ganske varmt. Dagen begynte enda bedre enn dagen før, nå også med bedre landinger. Var oppe på en fjerde plass i løpet av dagen, men datt ned til 6’te plass etter en dårlig 15’ende runde. Etter lunsj ble det litt vanskelige forhold innimellom og man kunne vinne omgangen på ned mot 4 min. Det norske laget etter dag 2: Jo nr. 1, Stig-Magne nr.4 og meg selv nr. 6. Jesper Jensen hadde klatret fra 7 til 3 plass i løpet av dag 2, imponerende. Denne dagen ble det også flydd 9 omganger. Dagen endte med god middag, godt drikke og sosialt samvær til sene kvelden.

Dag 3 hadde fortsatt samme vindretning som dagen før, men det blåste mer. Fortsatt strålende sol og nesten skyfri himmel. Det var tidvis termikk, men den var ganske fersk på feltet og måtte følges tett medvinds. Helt til man omtrent mistet flyet av syne, så var det bare å håpe at man kom seg hjem igjen. Ikke alle gjorde det…… Det ble flydd 4 omganger før lunsj og finaler. Det norske laget: Jo nr. 1, Stig-Magne nr. 5 og undertegnede nr. 6

 

Den danske finalen:

Nr. 1 Henrik Kildegaard

Nr.2 Jan Hansen

Nr. 3 Jesper Jensen

 

Den åpne danske finalen ble meget spennende med litt dramatikk da Jo ute-landet ca 200m ute og måtte løpe å hente flyet for ny omstart.

I finalen fløy: Jo Grini, Lennart Arvidsson, Jesper Jensen og Jan Hansen.

 

Resultater:

Nr. 1 Jesper Jensen

Nr.2 Jo Grini

Nr. 3 Lennart Arvidsson (rettet da f3xvault hadde feil utregning først)

 

Gratulerer alle sammen.

 

Alle var enige at det hadde vært en strålende helg, med mye flyving, god mat og hyggelig samvær.

Det norske laget takker Henrik Kildegaard og alle de andre danskene for en veldig bra helg, takker også det svenske laget for god kamp.

 

Se også f3xvault for mere resultater http://www.f3xvault.com/?action=event&function=event_view&event_id=1036#

 

 

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *