F5J Åpent mesterskap 2018

F5J Åpent Mesterskap 2018

Åpent mesterskap ble i år, som i fjor, arrangert av Cirrus RCFK. Det var satt av to hele dager, 8-9 september, på Cirrus’ sin flyplass på Spydeberg i østfold.

Værmeldingen var ikke spesielt lovende for helgen, men 8 mann trosset metrologene og møtte optimistiske med godt humør. Til tross for mye nedbør i løpet av natten og morgenen, lysnet det i 9 tiden på formiddagen. Det ble da avgjort at man bare skulle fly lørdag, siden det var meldt enda mer nedbør på søndagen.

Innledende runder ble flydd i rolige vindforhold, svak termikk og litt sol innimellom. Lunsjen kunne nytes i solveggen etter 4 omganger. Etter lunsj og mer deilig varm sol, ble forholdene noe endret og starthøydene kom under 100m for noen. 8 omganger var flydd og det klart for finaler, men først skulle bare regne litt.

4 finalister, Jo Grini, Henri Pedersen, Alf Erik Ross og Otto Jæger skulle kjempe i 3 omganger på 15 min flytid i hver omgang. Vindstille og ganske død luft etter regnbygen førte til at start høyden ble noe høyere enn tidligere i konkurransen, men alle 4 klarte å fly full tid. I neste finale runde var det litt mer ”gambling” fra noen og start høyden gikk ned. Noe som resulterte i halvering av tiden. Etter 2 finale runder var det fortsatt litt åpent hvem som skulle gå av med seieren. Siste finale runde var start høyden tilbake til nærmere 200m, men forholdene var ikke så gode. Kun Jo Grini fløy full tid og sikret dermed seieren foran Alf Erik Ross og Henri Pedersen  .

Gratulerer alle sammen.

 

Innledende runder:

2018-09-08 Flight Scores

2018-09-08 Hight Penalty

2018-09-08 Landing Results

2018-09-08 Overall Results

 

Finale runder:

2018-09-08 Finals Flight Scores

2018-09-08 Finals Hight Penalty

2018-09-08 Finals Landing Results

2018-09-08 Finals Overall Results

 

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *