NM F3J 2018 referat

 

NM F3J ble holdt som kjent av Cirrus på Spydeberg i helgen 15-16 september.

Flere deltagere hadde allerede kommet på fredag for å teste litt fly. Og det var en god gjeng som koste seg med grilling og skrønehistorier på kvelden. Vi trakk fort inn i hytta etterhvert, da temperaturen ikke var som tidligere i sommer. Regnværet kom i løpet av kvelden, men ga seg ut på morgenkvisten.

Dag1.

Kenneth våknet kjempe tidlig (sikkert pga at han snorket så fælt) og kokte kaffe vann til resten av gjengen. Kjell vartet opp med frokost og nykokte egg kl. 08:00. Solen hadde stått opp og det skulle bli kjempe fine fly forhold, sol og nesten skyfri himmel hele dagen. Rolige vindforhold fra vest – sørvest, førte til at de fleste rundene ble flydd med full tid. Kl. 13:00 var det lunsj. Kjell hadde kjøpt inn mat og fyrt opp grillene. Vi andre kunne bare nyte den beste snitzel i manns minne (ref. Stig Magne)

Det ble flydd 7 runder og startet såvidt på den 8 før vi tok kvelden. Klokka hadde da blitt litt over 18 og middagen ventet. Grillet nakkekoteletter med grillede poteter, salat og dill dressing. Desserten var blåbær med vanilje kesam, servert i glass med Cirrus logo, selvfølgelig. 

Dag 2.

Våknet tidlig denne morgenen også, men ikke pga snorking denne gangen. Det var faktisk kaldt. Når det ligger en 7-8 mann på ett rom, må døra holdes åpen hele natta, det forstår alle som har erfaringer med sånt 🙂  Værstasjonen vår viste at det hadde vært nede i 1.9 grader på morgenkvisten og det var rim på bilene. Da det var meldt regn i 1-2 tida, ble det bestemt at vi bare skulle fly ut den 8 runden før finaler. 2 junior finaler og 3 senior finaler.

Da jeg var opptatt i sekretariatet, fikk jeg ikke med meg junior finalen. Men det jeg hørte etterpå, var at det hadde vært spennende, spesielt første runde, da det så ut som Jonar skulle ta en solid seier. Men Matias klamret seg fast i lav høyde og tok en knepen ledelse etter 1 runde. 2 runde ble også vunnet av Matias. Gratulerer som Junior norgesmester 🙂

Senior finalene ble fløyet av de fem beste fra innledende runder. Kenneth, Alf Erik, Stig Magne, Øivind og Jo. I 1 runde fant Alf Erik tidlig ei boble over vest skauen som han fulgte nordover. Han klarte dermed å få en solid ledelse. Men det var 2 runder til. I de 2 neste rundene er det Jo som finner de svake boblene over øst skauen og sikrer dermed seiern og blir norgesmester. Gratulerer alle sammen.

Lag konkurransen ble i år også vunnet av Valdres. Men Cirrus laget ga de kamp helt til døra og ledet etter første dag. Valdres vant med det berømte håret… 0.22 % foran Cirrus. Neste år blir’n vår 😉

 

Vil også gjerne takke alle som har stilt opp og hjulpet til underveis og Arild Langseid som stevneleder. En spesielt stor takk til Kjell Bentzen som bidro til at det hele gikk på skinner.

 

Resultater innledende runder:

NM F3J 2018 Overall Results

NM F3J 2018 Flight Scores

NM F3J 2018 Landing Results

 

Resultater finaler junior:

NM F3J 2018 Finaler Junior Overall Results

NM F3J 2018 Finaler Junior Flight Scores

 

Resultater finaler senior:

NM F3J 2018 Finaler Senior Overall Results

NM F3J 2018 Finaler Senior Flight Scores

 

Lag resultater:

NM F3J 2018 Overall Results Teams

 

 

Skribent: Stein-Vidar