2 celler Litium-batteri uten ekstra balanseringskontakt, for hang- og seilfly

Med servoer som tåler høyere spenning enn det tradisjonelle 4 x NiMH-batterier har, er det fordelaktig å benytte 2 celler LiIo-batteri i hang- og seilfly,- bl.a. fordi det er lettere å installere i trange seilflykropper (Litium-batteri har også lavere indre motstand).

For å unngå balanseringskontakten i flyet, kan spenningen fra midtpunktet i batteriet føres ut på den ledige kontakten til mottagerbatteriet, se skissen (denne ledningen skal ikke videreføres inn til mottageren i flyet, den er bare for lading). Dermed får man allikevel balansert batteriet under lading!

Det kreves en egen ladeledning som sørger for balanseringen og den er enkel å lage når man først er i gang. Dette fremgår av skissen og bildet. Lykke til med vinteraktiviteten!

Skribent: Kjell Bentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *