F5J NC 5. mai hos Cirrus

Seilfly med motorstart er en spennende gren av modellflysporten vår! Den passer for de fleste som liker å fly modellfly. I klasse F5J får du i tillegg konkurransemomentet med, og det er det som krydrer spenningen!
Søndag 5. mai var vi heldige midt i en trøblete værperiode. 11 piloter var på plass, Stein-Vidar bidro med resultatservice, og vi var rause med å bestemme 5 finaleplasser. Sol, laber bris og mye god termikk fra start til langt på dag. Men termikk innbyr også til korte motortider. Innimellom blir det problematisk å følge boblene og da blir det gjerne noen som ikke når tilbake og må ty til en ny motorstart for å redde en utelanding. Men dermed blir det null i omgangen!

Dessverre fikk vi to mid-air denne dagen. Den ene var på god avstand. Det er merkelig at man klarer å treffes på himmelen, men i samme boble er det gjerne der det kan ske. Det gjør vondt å observere! Den andre skjedde under innflyging/landing. Like vondt det også!

I finalen utmerket Morten Bremsrud og Otto Jæger seg med utrolig bra flyging under vanskelige forhold. Gratulerer til begge. Jonar Langseid reddet også en pallplass, mens Stein-Vidar og Kjell presterte null i begge finaleomgangene. 

 
Resultater innledende runder:
 
 
Resultater finale runder:
 
 
 
 

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *