Ble dette det siste NM F3J, seilfly med linestart?

Bare 9 piloter hadde tatt turen til årets NM for F3J. Kan dette ende med å bli det siste NM for denne seilflyklassen?

Seilflyging er blant de viktigste aktivitetene for Cirrus. Nå tar seilfly med motor/motorstart mer og mer over, for det er lettvint og krever svært lite før man kan være i luften. Men forhåpentlig vil interessen for F3J leve videre, og Cirrus har allerede fått spørsmål om klubben er klar til å stå for NM i 2021. Vi får håpe det fortsatt blir aktuelt i disse koronatider.

Lillehammer MFK har et fint, høytliggende anlegg for allsidig modellflyging i området vest for Vingrom, ca 750 moh. Området er krevende for seilflyging med skogpartier rundt anlegget, myrområder og åser nedover i flere retninger. Dette var åsted for NM 2020. På lørdag var det noen regnbyger som vi måtte unngå, men senere ble det tilløp til sol, men da tiltok til gjengjeld vinden på tvers av startlinene. Det var krevende!

Cirrus dannet lag med Stein-Vidar Torø, Otto de Besche og Espen G. Bakke. I tillegg ble Kjell Bentzen med på et lag fra Løten MFK med Tor Midtlund og Per Pedersen. Etter første dag lå Espen på 2. plass. Det var utrolig bra med så krevende forhold! Otto på 5. og Stein-Vidar på 7.

På søndag var det mindre krevende forhold, men ikke enkelt av den grunn. De tre finaleplassene ble uten blygsel inntatt av gutta fra Valdres, med Jo Grini, Stig M. Olsen og Fredrik Grini. Stig dro den første omgangen vel i havn, tett fulgt av Fredrik, men godt foran Jo. I annen omgang viste Stig frem det beste av flyging da han lå an til en tidlig landing. Over landingsområdet fant han boble og fløy omgangen ut sammen med Jo. Dermed ble det spennende i tredje finale. Stig beholdt forspranget og ble norgesmester i F3J 2020! Cirrus gratulerer!

Gratulerer også til Valdres som vant gullmedaljer for lag. Gratulerer med sølvmedaljer til Cirrusgutta! Løten vant bronsemedaljene! Gratulerer!

Dagens gullmedaljevinner var arrangør og stevneleder! Utrolig bra jobba!

Foto: Beate Gabrielsen Torø

Resultater:

F3J NM 2020 All results

 

 

Skribent: Kjell Bentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *