F5J Onsdags Cup 19 mai 2021

Med overholdelse av fortsatt strenge corona tiltak er vi atter i gang med Onsdag cup!

Syv deltakere møtte opp: Alf Erik, Kjell, Anders, Stein-Vidar, Henri, Otto og Otto. Hvor er de nye? Til alle dere som lurer på om dette er vanskelig. Her får dere masse hjelp! Det er lov til å omstarte og det er (nesten) påbudt å feile. Det er mye bedre å starte få lavt her enn i et NC stevne. Det er ingen steder man lærer så mye som her, så neste gang: Ikke vær redd for å møte opp.

Været var bra frem til et par timer før start. Da haglet/regnet det bøtter og spann. Dette ga seg rundt 17.30, og konkurransen startet litt forsinket rundt 18.20. Det var flere enn meg som undervurderte forholdene i første omgang og gikk av for lavt. Men, Anders «safet», og vant på det. Han gjorde det faktisk i hver omgang, og vant konkurransen på det. Grattis. På andre plass fulgte Kjell med solid flyging før Otto De Besche inntok siste pallplass. Deretter nok en Otto, Henri, Alf Erik og Stein-Vidar på den sure sisteplassen.

Selv med bare fire fly i lufta er det ikke nok plass til alle. Otto DB og Henri klarte å kollidere under innflyging etter ca. 5 minutter. Riktignok med minimale skader. Begge kunne fly videre.

Konkurranse formen gjør at det i utgangspunktet er relativt enkelt å overholde corona tiltakene. Flygerne står med 10 m avstand til hverandre, og tidtakeren/hjelperen 3 – 4 m fra fra hver flyger. Resultater legges inn i en app på hver enkelt sin mobiltelefon, som ved konkurransens slutt hentes ned til en lokal PC.

En ting: Det var litt rot i forbindelse med bruk av QR leser på mobil telefon. Vær nøye med å lese av riktig QR kode før innleggelse av data. Men, det er derfor vi har treningsstevner. Ikke bare for å lære å fly 🙂

Siden det har vært veldig få treningsstevner i år (dette er det første), prøver vi å holde hver onsdag utover i mai og juni.

Vi ses 🙂

Overall Results

Round Scores

Flight Scores

Position Report

Height Penalty

Landing Results

 

 

 

 

 

Skribent: Otto Jæger

1 tanke om “F5J Onsdags Cup 19 mai 2021

  1. Det var heftig med fellesflyging igjen! «Skli-føret» var en kontrast til forholdene før skybruddet da det var løft overalt.
    Gratulerer til Anders !
    Denne fine hverdagskonkurransen er morsom for alle seilfly med propell (og en høydemåler, som kan lånes). Høyttaleranlegg, tidtaking, registrering av resultater, opprømt utveksling av mer eller mindre vellykket flyging, grillmulighet og felles innsats for å lage en konkurranse er kjempefint.
    Her er det ingen grunn til å være nølende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *