Norsk seier i Brännebrona Grand Prix F5J

Brännebrona Grand Prix F5J ble arrangert av Stefan Hertz hos Brännebrona Modellflyklubb på Götene flyplass, som ligger ett par mil sør for Mariestad (østkysten av Vänern i Sverige). 13 piloter var påmeldt av disse var 4 norske. Med desidert lengste reisevei kom Stig Magne Olsen helt fra Lillehammer. Fra Cirrus kom Henri Pedersen, Otto Jæger og Stein-Vidar Torø. Noen sov i bilen, andre i klubbhuset på plassen og på nærmeste vandrerhjem (5min fra flyplassen).

Konkurranse dagen hadde stort sett sol hele tiden, litt varierende vind fra sør-vest, 2-4m/s med 5-7m/s i kastene. Det ble klart allerede dagen før at ei tre rekke i nord var plassen å være. Der havnet også stort sett alle mann under konkurransen også, men det var ikke alltid det gikk bra likevel. Det var til tider sterk termikk, men også dertil sterkt synk. Så da man hadde plukket boble ved tre rekka og fulgt denne bakover, kunne det være ganske vanskelig å komme helt hjem. Noen kom borti trærne og andre måtte slå på motor. Man kunne aldri være sikker på at man fylte tiden. Andre ganger kunne tre rekka være en reddende engel som man kunne ligge de siste minuttene for å fylle tiden, men litt skummelt også, da løftet plutselig ble borte eller man kom for langt bak.

Stevneledelsen sto for lunsj for de som ville ha. I Norge kaller vi det middag. Porterstek med poteter, grønnsaker og nydelig saus smakte godt etter noen timer på feltet.

De fleste norske kjempet helt i toppen til tider, men noen feil underveis gjorde at flere falt litt lengre ned på listen. Bare Stig Magne klarte seg så bra at han havnet helt på toppen av pallen. Gratulerer Stig Magne. De øvrige på pallen ble nr.2 Stefan Hertz, Brännabrona og nr.3 Peter Jubel, Stockholm.

Resten av de norske kom på følgende plasser:
Nr.4: Stein-Vidar Torø
Nr.6: Otto Jæger
Nr.7: Henri Pedersen

Resultater:

2022-06-11 Brännebrona Grand Prix F5J Overall results

2022-06-11 Brännebrona Grand Prix F5J Flight Scores

2022-06-11 Brännebrona Grand Prix F5J Landing Results

2022-06-11 Brännebrona Grand Prix F5J Hight Penalty Report

F.v: Stefan Hertz, Stig Magne Olsen og Peter Jubel

Foto: Stein-Vidar Torø

Stevneleder: Stefan Hertz

Foto: Stein-Vidar Torø

Lunsj tid

Foto: Stig Magne Olsen

Lunsj

Foto: Stig Magne Olsen

Foto: Stig Magne Olsen

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *