F3J NM 2022 – Vallermyrene

Bilder og detaljerte resultater fra NM F3J 17-18. september 2022 på Vallermyrene i Porsgrunn.

Men først noen betraktninger av Arild Langseid etter NM F3J 2022 på Vallermyrene i Porsgrunn (oversatt fra engelsk på Facebook).

Mandag morgen og jeg har nettopp fått adrenalinnivået tilbake til nesten normalt nivå etter en fantastisk helg med NM F3J på Vallermyrene i Porsgrunn.
Vallermyrene byr opp som vanlig med vind, sterk termikk (noen av dem ekstremt smale), enda sterkere synk, ute landinger og både kross og medvindstarter.

Selv med hva Vallermyrene hadde å by på av vanskelige forhold – klarte jeg å fly min beste konkurranse noensinne . Etter 7 runder var jeg først på lista, men endte 2. når alle 10 innledende runder var gjennomført og strykrunden fjernet. Jeg forbedret min strykrunderekord til 913 poeng – så kan ikke være mer stolt ….. inntil finalene var flydd skulle det vise seg 😀

Jeg er ikke veldig vant eller dyktig til å fly 15 minutters runder i finaler – så jeg var litt bekymret før vi skulle fly 3 finalerunder på Vallermyrene i går … å fly med laget mitt, Team Norge 2022 som et lag – er jo bare ren moro. Men i finalen skulle vi alle tre være konkurrenter – i tillegg til Jørgen Busk som fjerde pilot i finalen. Å lese termikk før start er ikke min sterkeste ferdighet, så å fly finale mot disse 3 dyktige pilotene var litt skremmende. Men litt må jeg jo ha lært denne sesongen av Jo og Stein-Vidar og jeg var heldig som fikk Kenneth Thommesen som spotter – så det måtte bare stå til. Forholdene på Vallermyren var temmelig vanskelige, så vi spøkte med at rekorden på Vallermyrene er 1000 poeng for ca. 2:15 flytid. Etter 15 minutters arbeidstid kunne vi da teoretisk ha opptil 5 eller 6 omstarter. I de innledende rundene vant jeg faktisk en 1000 poenger med flytid på 04:30 og med 3 starter totalt 😃

Det å diskutere og se etter tegn på termikk med Kenneth før start skulle vise seg å bli en virkelig spennende del av finalerundene – måtte stole litt på seg selv uten Team Norway,  men fikk gode innspill fra en dyktig pilot fra Vingen. Vallermyrene bød på krevende forhold i finalene med 90 grader motvind til vinsjlinjen – ingen på feltet hadde tro på fulle tider i finalen. Jeg var heldig som fikk den riktige ytterste banen, men jeg har aldri startet sidelengs før – slik Vingen er kjent for. Kenneth oppfordret meg til å bare la flyet gå ut til siden av seg selv…. temmelig nervøs, slapp jeg flyet sidelengs og rettet opp mot vinden. Gjorde det ikke veldig bra, men fikk en anstendig starthøyde …. så høyt at jeg bokstavelig talt måtte gå gjennom sola for å nå bobbla. Fant den og landet greit med hensyn til adrenalinkicket etter å ha fylt 1. runde. I 2. runde klarte Kenneth og jeg  å gjenta adrenalinkicket – og nervene for 3. runde begynte å dra seg til ytterligere noen hakk. Tredje runde nailet jeg virkelig sidevindsstarten og flyet bare steg og steg til kjempehøyt. Dessverre var jeg så høy på adrenalin og stress at jeg rotet litt med bryterne og fløy gode 20 sekunder i start-setting ……(på Vallermyren kan det være vanskelig å skille tøffe forhold, usikkerhet om uhell etter en hard finale-landing og start-setting ) – men termikken var der Kenneth og jeg spottet den, så jeg fikk termikkheisen til skyhigh. Og for en heis denne bobbla skulle vise seg å være …. Det var faktisk utfordrende å få flyet hjem igjen uten å fløttre flyet i fillebiter. Krysset på et tidspunkt himmelen i en sinnssyk hastighet – jeg måtte bare fokusere på å ikke gjøre noe dumt med høyderoret (På dette tidspunktet var jeg så langt borte at det var vanskelig å si at om jeg var over sykehuset i Porgrunn eller over Hydro Rafnes) … Jeg skulle ønske jeg hadde en logger om bord som kunne sladret litt om hastighet og hvor langt unna jeg faktisk var…. men jeg kom hjem i tide og landet ok med hensyn til stress og adrenalin.

Nå var det opp til stevneleder Vidar Langseid og Gliderscore å regne ut resultatlista.

Jeg regnet med at Jo sannsynligvis hadde 1. plass (Jo hadde ikke mye bedre tid – men antatt mye bedre landinger enn meg), og Jørgen var litt uheldig med en tidligere landing i 2. runde, så jeg visste at jeg var foran ham. Det ble nevnt at Stein-Vidar også hadde fylt alle tre rundene… og Stein-Vidar vant 1st i plass i NM F5J tidligere i år og fløy bedre enn meg i både VM F3J og EM F5J. Jeg hadde derfor ingen særlig tro på jeg hadde en sjanse til å nå 2. plass, men det spilte ingen rolle – jeg var veldig stolt over å fly meg til en bronsemedalje i NM F3J. Da stevneleder leste de offisielle resultatene, ble jeg overrasket med en 2. plass med usle 4 poeng foran Stein-Vidar! For meg en god «hevn» over de 22-ish poengene jeg mistet finaleplass med i NM F5J i våres (jeg hadde høyest raw-score i innledende runder, men måtte slette 903 poeng i stryk-runden), men antakelig litt bitre poeng for Stein-Vidar 😉

Tusen takk til Kenneth for flott spotting under finalen! Det var en uforglemmelig opplevelse å dele finalerundene med deg som spotter!

Takk igjen til Stein-Vidar og Jo for denne fantastiske sesongen med Team Norway rundt om i Europa og alt vi har gjort sammen i sommer. Jeg er veldig stolt av at jeg klarte å fly meg til pallen sammen med dere i NM F3J 2022!

 

Resultater innledende:

NM F3J 2022_Innledende FlightScores

NM F3J 2022_Innledende Overall

Resultater finaler:

NM F3J 2022_Finale_FlightScores

NM F3J 2022_Finale_overall

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *