Sesongstart F3J på Vallermyrene – Stein Vidar nr 2 etter sekundstrid i finalen

f.v. Stein-Vidar Torø, Cirrus RCFK,  Jo Grini, Valdres MFK, Jørgen Busk, MFK Vingen

10 piloter var påmeldt og stilte, 3 lokale fra Grenlandsområdet, 5 fra Cirrus og 2 fra dalstrøka innafor. Værmeldingen så lenge veldig dårlig ut, som den kan gjøre på denne årstiden. Det hadde regnet kraftig på natten og litt yr og tåkedotter hang fortsatt igjen mens vi forberedte oss med vinsjer o.a. På briefingen ble det kunngjort av stevneleder, Stig Magne Olsen, at pilotene ble delt inn i 3 lag. I de innledende rundene fløy vi 4 grupper i hver runde, så mange runder vi klarte før kl.16:00, bare avbrutt av lunsj midt på dagen. Deretter 2 finalerunder med 3 piloter. Vi kom i gang bare 30-40 min forsinket og etter hvert lysnet det mer og mer opp. Ingen stevner hos Vingen uten kryssvind og bakvind. Denne gangen dog svake vinder mest preget av stigende luft i omgivelsene. Stein-Vidar viste tenner fra første flyging og tok seg opp igjen fra lav høyde etter halv tid. Etter hvert ble det fine forhold og solgløtt under finalene.

Med forsinket start og 4 grupper i runden, rekker man ikke å fly mange nok runder til å få en strykrunde. Det vil si at alle innledende runder blir tellende og må være så å si 100% for å kvalifisere til plass i finalen. Det ble veldig tett i toppen og det skilte bare noen promille mellom de 3 beste, Jo Grini, Stein-Vidar Torø og Jørgen Busk. Alle de andre hadde minst en flyging som ikke gikk til nedtelling.

De seks finaleflygingene ble gjennomført med full tid og dermed ble også de avgjort av små sekunder og små forskjeller i landingspoeng. Vinner Jo Grini 2000p, andreplass Stein-Vidar Torø 1992,1p og på tredje Jørgen Busk 1989,1p.

Poengsummer fra innledende runder:

Detaljerte resultater fra innledende runder finnes her: 2023-04-23 F3J NC MFK Vingen Preliminary

Poengsummer fra finalene:

Detaljerte resultater fra finale rundene finnes her: 2023-04-23 F3J NC MFK Vingen Finals

Cirrus stilte med 5 piloter. Arild fløy på blandet lag slik at de ble 3 og Vingen stilte med 3 mannslag. De 4 på «Cirrus laget» var Kjell Bentzen, Otto de Besche, Rune Undertun, Stein-Vidar Torø. Tilsammen klarte de å dra i land hele 10 x 1000p på de 5 rundene som ble flydd. Alle klarte minst en 1000p og Otto 4 x 1000p.

Lag resultater finnes her (3 beste fra hvert lag som tellende): 2023-04-23 F3J NC MFK Vingen Teams

Rune Undertun, 2x1000p

 

Kjell Bentzen, blinklanding

 

Skribent: OttodeB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *