F3L 25.mai

Til denne flotte dagen var det bare 3 påmeldte til F3L konkurranse, men Kjell hadde blitt syk og da ble vi bare 2 piloter, Morten Marsch fra Bærum Modellfly klubb og meg selv. Vi bestemte at vi bare kjørte trening med timer anlegg. Timer anleggets F3L program fungerte fint, takk til Arild Langseid.

Dagen begynte overskyet med fuktig gress, men ganske fort kom sola frem og det ble et fint «sjampanje» føre for våre RES modeller. Underveis kom det også noen drypp, men uten betydning. For min egen del fikk jeg trimmet begge mine modeller og de er nå klare for neste gang.

Vi var litt plaget av at vinden snudde hyppig, mange starter ble i medvind og starthøydene ble så som så. Termikken tok oss skyhøyt. Modellene ble vanskelige å se etterhvert, helt sikkert 500m, men sjekk av loggen senere viste kun nesten 250m 🙂 Disse modellene er ganske små og forsvinner fort i litt høyde.

Wiki’n fulgte med lina rett i bakken, da piloten hadde rota med batteri og magnetbryter og sjekket ikke at radioen hadde kontakt med flyet før avgang. Det så ganske stygt ut, men med minimale skader kunne Wiki’n dras opp av jordet. Kun den ene vingen hadde fått litt medfart, men kan fikses ganske fort.

Morten Masch stilte med en Fresh x-hale, kjøpt som byggesett.

Stein-Vidar stilte med en Medina v-hale og en Wiki x-hale, begge kjøpt som ARF.

V-halen på Medina fungerer overraskende godt og kan anbefales på det sterkeste.

Fluktene nedenfor er med Medina v-hale modellen.

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *