F5J NC hos Cirrus 5. juni ble en spennende konkurranse i strålende vær

10 piloter stilte opp denne 1. pinsedagen i stille sommervær, nærmest skyfritt men med gode termikkforhold og mange maksede flytider. En skulle helst ikke over hundre meter for å kunne hevde seg i toppen og en god del fylte tidene sine fra 50 – 90 m. Vinner av innledende vartet sågar opp med en vellykket start fra 19 m og vi andre kunne bare måpe. Men flere viste imponerende ‘redningsaksjoner’ fra lignende høyder underveis. Med velvillig hjelp fra mer garvede arrangører loset Finn og Otto stevne godt i gang og med bra tempo. Vi fikk fløyet 9 runder under innledende del av konkurransen. Med plass til fem i finalen var det spenning til siste runde om de siste to finaleplassene. Kun 170 poeng skilte 4 til 8de plass etter 8 runder. Det ble Øivind Ellevog og Otto de Besche som fikk følge Stig Olsen, Otto Jæger og Henry Pedersen til finalen.

I finalerunde 1 skilte bare 8 s mellom pilotene. 4 av de 5 landingene var til 50 poeng og en til 45. Så starthøydene skilte og her var det stort sprik, 50 til 181 meter! Men i andre runde viste det seg for tøft for noen å starte ekstra lavt og flytidene ble korte. For de tre siste ble det igjen starthøydene som skilte konkurrentene. Otto Jæger vant, fulgt av Otto de Besche og Øivind Ellevog på de neste pallplassene. Stevnelederne takker for gemyttelig og sporty konkurranse og god hjelp, og så gratulerer vi vinnerne.