Hvordan registrere seg og skrive innlegg på hjemmesiden?

OK, vi har fått ny hjemmeside og medlemmene oppfordres til å bidra. Det arrangeres sågar en skribentkonkurranse, men hvordan går jeg frem for å skrive mitt første innlegg. Her er en oppskrift:

1. Aller først må man registrere seg på nettstedet. Dette gjøres ved å benytte linken Registrer under overskriften Meta, helt nede til høyre på siden:

2. I registreringsbildet som kommer opp, taster man inn ønsket brukernavn og e-post adresse. Passordet sendes så til deg på e-post:

3. Så sjekker du e-posten din, og logger deg inn med ditt selvvalgte brukernavn, og det tilsendte passordet:

4. Når du logger deg inn for første gang, blir du oppfordet til å endre passordet ditt. Følg linken i denne meldingen til din profil-side:

5. På din profilside fyller du inn navn, velger hvordan navnet ditt skal vises og endrer passordet ditt til noe du kan huske og avslutter med å trykke den blå knappen «Oppdater profil»:

6. Så er vi klare for å skrive vårt første innlegg. Da velger vi + Legg til > Innlegg, helt øverst på siden, i den grå menylinjen:

7. Så er vi klare til å begynne å skrive. Klikk på ikonet helt til høyre for å vise den avanserte verktøyraden:

8. Da endrer verktøyraden seg, og blir slik:

9. Da er det bare å slå seg løs! Alle innlegg må ha en overskrift. Denne er ovenfor verktøyraden som er beskrevet her, og selve teksten/innholdet i innlegget skriver man i det store feltet midt på siden. Her bruker man fri tekst og bruker ikonene ovenfor for å formattere teksten, utheve, kulelister etc. etc. Her er det bare å prøve seg frem. Man kommer uansett langt med noen avsnitt med fri tekst og et par bilder.

10. Bruk av bilder i teksten. Da setter man markøren i teksten, der man ønsker å ha bildet satt inn, f.eks. i mellom to avsnitt, og klikker på ikonet som er ovenfor verktøyraden:

11. Klikk Velg filer,og bla deg frem på Datamaskinen til der bildet ligger. Velg bildet og det lastes opp til hjemmesiden. Så kan man gi bildet en tittel (det er ikke så veldig viktig), dersom man skriver noe i feltet Bildetekst, kommer dette som en tekst rett under bildet. Deretter velger man hvordan man ønsker å «stille bildet opp» bildet og hvor stort det skal være. Normalt bruker man høyre/venstrejustering på små bilder (inntil 300 punkter). Da flyter teksten rundt bildet. Større bilder (4-700 punkter) settes opp med Ingen justering, slik at teksten kommer over og under bildet.

Man klikker også på valget «Bruk som fremhevet bilde», før man velger «Sett inn i innlegg»:

12. Videre velger man Kategori og Stikkord for innlegget, i menyen ute til høre påsiden.

13. Man kan bruke knappen «Forhåndsvis» helt oppe til høyre for å se hvordan innlegget blir seende ut. Helt til slutt klikker man knappen «Publiser» oppe til høyre.

14. Neste gang du skal skrive innlegg trenger man selvsagt ikke denne registreringsprosessen. Da er det bare å logge seg på og skrive i vei.

15. Lykke til!

Skribent: Inge Balswick

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *