Besøke Cirrus med smarttelefon

Cirrus har fått nye hjemmesider, og en ny funksjonalitet i tillegg til det alle ser fra en PC når de besøker siden på internett, er at sidene også er tilpasset smarttelefoner. På Wikipedia står det å lese om smarttelefoner:

Smarttelefon er mobiltelefoner som drives av et operativsystem som lar brukeren installere og kjøre avansert programvare. I tillegg til å kunne ringe og motta samtaler har de en kombinasjon av en eller flere funksjoner som avspilling av musikk, foto, video, internettleser, kart og GPS. En smarttelefon er et eksempel på konvergent teknologi, i dette tilfellet mobiltelefon og PDA. Smarttelefonen har de siste årene begynt å «spise opp sine foreldre»: Over 150 millioner «smartphones» selges hvert år, mens «stand-alone» PDAer uten funksjonaliteten til mobiltelefonene selger bare rundt 3 millioner enheter per år. På samme måte øker nå antallet smarttelefoner i forhold til vanlige mobiltelefoner kraftig, spesielt i den rike delen av verden.

Det betyr at de fleste av oss, eller iallefall veldig mange har en slik, og den nye funksjonaliteten mot slike telefoner gir oss flere muligheter når vi er på farten. Forsøk det selv, besøk vår hjemmeside med din telefon, på adressen som vi jo alle vet er: cirrus-rcfk.no Du kommer da til en side som ser slik ut:

Du får god og rask oversikt over alle innlegg og kommentarer synes i slike røde bobler. Det er raskt og enkelt å se hva som er nytt. Når du går inn på et innlegg for å lese videre, er også innlegget tilpasset mobilen og tekst og bilder justeres og tilpasses skjermstørrelsen på mobilen:

I bunnen av innleggene får man også tilgang til kommentarene:

Og blar man seg enda lengre ned kommer man til selve kommentarfeltet, og da er det bare å skrive inn navn og e-post adresse, og legge inn en kommentar til det man akkurat har lest. Det er like enkelt som å skrive en tekstmelding på mobilen, og vipps – det legger seg rett inn på sidene til Cirrus. Og kommentarer bidrar i høyeste grad til at sidene oppfattes som levende:

Forsøk selv – dette er også en måte å bidra på 🙂

 

Skribent: Inge Balswick

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *