Øket oppmerksomhet

RC-sporten har takket være multikoptere og andre typer droner fått øket oppmerksomhet de siste årene. Noe er bra, annet ikke fullt så positivt. I artikkelen nedenfor er Anders Eiebakke omtalt. Anders var medlem i Cirrus og kjent for gode flyferdigheter. Klikk på artikkelen for å komme til NRK og fullstendig artikkel.

Dronemåkene kommer!Neste gang en måke komme glidende i lufta over deg er det ikke kule-isen din du skal bekymre deg for, men hvor du er, hvem du har med deg, og om det er greit at noen ser dere der. Forkledde droner Kunstneren Anders Eiebakke jobber med forkledde filmkameraer i sine kunstprosjekter. Med små droner med bitte små fininnstilte kameraer og stillegående måker har han blant annet filmet det strengt bevoktede grenseområdet mellom Marokko og den spanske enklaven Melilla som et kunstprosjekt. Også vårt eget godt bevoktede kongelige slott er dokumentert. Det sistnevnte kunstprosjektet ble presentert som en videoinstallasjon på Høstutstillingen i 2012. – Jeg interesserer meg for den nyklassisistiske arkitekturen i Slottsparken. Jeg la inn en gammel tegninger av parken i autopilot, tegnet av arkitekten som planla slottsparken. Så programmerte jeg dronen, et multikopter, til å fly etter den, sier han. Kunst, ikke titting Om man skulle få øye på Dronningen i vinduet er ikke det Eiebakkens hensikt med kunstprosjektet. – Jeg jobber med kunst og ikke med titting. Hadde sistnevnte vært interessant ville jeg kjøpt meg et kamera med telelinse. Blikket er ikke et problem, men det er farlig å få et multikopter i hodet så vi må være bevisste på hvordan teknologien brukes.

Embedly Powered

via Nrk

 

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *