Nytt fra Forbundet

*** Overgangsordning for B-stormodell- og instruktørbevis ***

 

I forbindelse med revisjon av Modellflyhåndboka tidligere i år ble kategoriene for modellfly og tilhørende lisenskrav endret, slik at flere nå omfattes av krav til B-bevis for stormodell, og flere instruktører klasse I2 kan få konvertert sitt bevis til I1 som er høyeste nivå. Her kan du lese praktisk informasjon vedr. overgangsordningen som varer til 1/5-2015:

http://nlf.no/modellfly/overgangsordning-b-stormodell-og-instrukt-rbevis

 

*** Presisering av vekt-begreper for modellfly ***

 

Modellflyhåndboka er delt opp i ulike kategorier for modellfly, som igjen bestemmer hvilke bevis som kvalifiserer til å kunne fly de ulike modellen. Sikkerhetsutvalget i Modellflyseksjonen ønsker å presisere at dersom en er i tvil om modellkategori, eller om ens modell kvalifiserer for en høyere bevisklasse, er det takeoff-vekt og ikke tomvekt som skal benyttes.

Les mer: http://nlf.no/modellfly/presisering-av-vekt-begreper-modellfly

 

*** Ikke glem å rapportere hendelser ***

 

Har det skjedd et uhell, eller du har vært vitne til en situasjon som Sikkerhetsutvalget (SU) kan lære av? Send inn en rapport her:

http://nlf.no/skjema/rapportskjema-n-ruhell-uhell-og-ulykker-med-modellfly

Du kan rapportere anonymt og rapportering får ingen konsekvenser for piloten eller vitnet. SU bruker hendelsesrapporter for å bedre sikkerheten og gi almenne råd om sikker modellflyging.

 

*** Sesongen er fortsatt i gang for fullt *** Se på Modellflyseksjonens terminliste for komplett oversikt over alle treff denne sensommer og høst. Vi nevner blant annet Notodden modellflyshow, NM F3J på Lillehammer, Viking Smackdown på Aurskog, NM skala på Sørlandet, og mye mer!

Terminliste: http://nlf.no/modellfly/terminliste

 

 

Vis hensyn, og kos dere på modellflyplassen.

 

Hilsen Jon Gunnar

Fagsjef modellflyseksjonen i NLF

 

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *