Cirrus F5J onsdags Cup 23.8.2017

Syvende runde av årets F5J cup fullført!

Startende: Alf-Erik, Anders, Henri og Otto.

Vinner denne gangen ble ? 🙂

Oppmøte på plassen rundt kl. 13. Her var det mye folk allerede, og fikk nesten inntrykk av at onsdagen var blitt den nye torsdagen 🙂

Et lite drag i luften sydfra, med dertil varierende og kraftig termikk. En Kappa (den tunge på 1200g!) ble klargjort, testet og trimmet for dagens dyst senere på kvelden. Dette skulle senere vise seg å være en tabbe. Forholdene endret seg til å bli overskyet med et stabilt drag i lufta rett sørfra. Ingen eller svært lite termikk.

Det skulle derimot vise seg å være ypperlige forhold for å teste modeller mot hverandre. Anders med Avenger og jeg med Kappa, gikk av i nesten samme høyde, men jeg hadde ingen mulighet for å «henge» like rolig som Avenger. Et annet eksempel var Alf-Erik sin Perfection mot Henri sin nye Dynamic. Begge gikk av i samme høyde, og Perfection falt betraktelig raskere igjennom enn Dynamic. Dynamic hadde 1/4 ballast, og modellene veide dermed omtrent det samme. Det er helt klart at de nye tynnere profilene laget spesielt for f5J penetrerer mye bedre enn de gamle profilene optimalisert for styrken som er nødvendig i en F3J zoom. 

Selv ser jeg i etterkant at jeg burde fløyet Avenger. Stabil vind nesten uten termikk er nok bedre for denne. Er det derimot termikk, vil Kappa’n være overlegen (mine ord!) Da er det bare vindhastigheten som avgjør om det blir den «lette eller den tunge»

Vinneren ble en nykommer, med enda en nykommer på andre 🙂 Grattis 🙂 

Ellers er det som vanlig mye interessant statistikk i de forskjellige resultatene under.

Vedlagt linker til resultat for stevne, runde score, flight score, landings resultater, høyde straff og totalt i F5J Cup’n etter 6 runder. Fra nå av er det stryk runder!

Høyde score er fortsatt ikke korrekt. Jeg hadde en utelanding, med dertil stryk i runden. Høyden vises da som null, og jeg vinner høyde statistikken. Dette er feil!

Overall Results

Flight Scores

Height Penalty

Landing Results  

Round Scores 

Overall F5J Cirrus Cup 2017

 

 

 

 

Skribent: Otto Jæger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *