F5J Åpent Mesterskap 2017

FOR EN HELG!!!

Startende: Alf-Erik, Anders, Henri, John, Stig, Morten, Otto og Otto.

Et helt utrolig bra vær ga et veldig bra grunnlag til noe som igjen ble et fantastisk bra F5J stevne!

14 innledende runder, to puljer med 4 i hver. 9 runder på lørdag, 5 på søndag og 3 finaler. Den nye 8 minutters pausen fungerte ypperlig, og ga et litt mer avslappet stevne. Eller som Thorbjørn bemerket når han kom innom på søndag: Har dere pause hele tiden? 🙂

Alle fløy veldig bra, noen mere stabilt enn andre. Noen tok større sjanser enn andre på å «gå av» tidlig. Stig var vel i særklasse her med fantastisk flyvning, men viser også hvor brutalt man kan bli straffet om man ikke finner løft. Etter å ha fløyet mere enn 1 km «langs bakken», måtte han til slutt gi tapt, og runden ble disket. Dette kostet nok finale billetten, og hva det da kunne avstedkommet. Det skal også sies at han stort sett spottet og fant det han skulle. Otto De Beche var kun med på lørdagen, men det var vel liten tvil om at han storkoste seg. I en del av rundene var det marginalt løft, og da hjelper det ikke med en relativt tung Perfect! John startet litt forsiktig, men fullførte med veldig mange bra runder. Grattis! Anders blir bare bedre og bedre, og liker tydeligvis Avenger’n veldig godt. Han er derimot ikke alltid like godvenner med landing-flaps…. Dette resulterer i en litt «bred samling» rundt landings punkt. Men som tidligere skytter, regner jeg med at dette kommer seg 🙂 Morten hadde vel knapt nok en dårlig runde, utrolig stabil med den nye Dynamic’n. Selvfølgelig finaleplass. Henri har lært mye den siste sesongen, og er nå helt i toppen. Dette vises tydelig etter innledende runder. Den nye Dynamic’n fikk seg en smell etter et sammentreff med John i innflyving, og halen brakk.  Noe som betyr at undertegnede får mer å gjøre neste uke… Reservemodellen var derimot perfekt for resten av stevnet: Undertegnedes første Kappa med V-hale! Nesten så jeg angrer at jeg solgte den. Hmmm….. Alf-Erik, i en egen klasse etter første dag. Mange hundre poeng foran nummer 2 etter runde 9. Utrolig stabil, men hadde en ordentlig miss med konkurransens korteste flytur på 2:25. Dette ble derimot strykrunden, så hadde lite å si. Alf-Erik har også blitt veldig god til å starte lavere. Selvfølgelig i finale. Undertegnede startet bra, men hadde to ordentlig bom turer første dag. Rett å slett dårlig flyvning, klarte ikke å sentrere bobla, og falt i gjennom. Også søndagen viste ustabil flyvning, men en del 1000 poengere reddet med et nødskrik finaleplassen.

Finaler: Henri, Alf-Erik, Morten og meg.

I de to første rundene fløy nesten alle full tid. Alf-Erik var litt «ute å kjøre» i første runde, men utrolig fin (oppvisnings?)flyvning i tretopp høyde halve runden reddet snaue 14 min. Dette gjorde at det var veldig jevnt, men også noe av grunnen til at flere sjanset litt i siste runde. Kombiner dette med dårlig luft, og resultatet blir rundt 5 minutter. Undertegnede pinglet litt ubevisst ut her, og rundens høyeste start reddet denne runden. 

Vedlagt linker til resultat for stevne, runde score, flight score, landings resultater, høyde straff. Etter oppdatering av GliderScore til siste versjon, fungerer nå også alle rapporter, og gir veldig fin info 🙂 Sjekk spesielt landing og høyde straff! Mye å lære her 🙂

Innledende runder:

Overall Results innledende runder

Round Scores innledende runder

Flight Scores innledende runder

Landing Results innledende runder

Height Penalty innledende runder

Finaler:

Overall Results finaler

Round Scores finaler

Flight Scores finaler

Landing Results finaler

Height Penalty finaler


Fra venstre: Sølv Morten Bremsrud, Gull Otto Jæger, Bronse Alf Erik Ross

 

Skribent: Otto Jæger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *