‘Cirrus 21’ 10. mars blir både for seilfly med vinsj-start og for motorstart

Korrigering for linelengde til vinsj-start:  det skulle stått 100 m (endret nedenfor)

Hei alle seilflypiloter!

Nå drar vi i gang sesongen med Cirrus 21-stevne. Kortversjonen er at det gjelder å fly 21 minutter fordelt på 3 omganger!

Det nye er at vi arrangerer to klasser, dvs at seilfly med vinsjstart blir én klasse (som før) og seilfly med elektrodrift den andre. Det blir litt som klassene F3J og F5J, men gjerne med enkle modeller for de som ønsker det. Hvis du ønsker å bruke en dlg-modell kan du kaste i begge klasser 🙂 .

For vinsjstart legger vi ut 2 liner på 100 m. Hvis ønskelig kan du få hjelp av en pedalfører som er lett på foten. For elektro skal høydemåler innstilles på Motor AV ved 150 m. Vi ordner med omprogrammering av høydemåler før stevnet, og tilbakestilling «til normalen» etter stevnet (fortrinnsvis Altis dersom du ikke gjør det selv).

Du flyr når du vil innenfor en lang tidsramme. Her skal det være avslappet stemning og tid til lunsj. Tidtager må vi være for hverandre.

Forøvrig finner du de vanlige reglene for Cirrus 21 et annet sted på hjemmesiden. Ved briefing vil avvikende regelforslag bli mottatt med stor interesse.

Briefing kl. 10. Start litt etterpå.

Skribent: Kjell Bentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *