Cirrus 21 i ny drakt 10. mars

Cirrus arrangerte en vinterlig Cirrus 21-konkurranse med masse nysnø og mange kuldegrader. Alle mann bidro med godt humør og stor iver i snømåkingen. Det var aldri aktuelt å avlyse et tiltenkt vårstevne.

Alle piloter stilte med elektroseilfly og dette var derfor en ny konkurranseform for klassen Cirrus 21. Høydemålere ble innstilt på 150 m. Derfor ble ingen tidsinnstilling på motortid benyttet. Det medførte at flyene fikk omtrent samme starthøyde. Dette ble krevende i vinterværet som varierte med vindstille, 3-4 m/s og minimal termikk-aktivitet. Ingen klarte å oppnå full flytid som er 21 minutter fordelt på 3 omganger.

Otto de Besche imponerer stadig med sin Gracia som har spantbygd ving, og ordentlig seilflykropp. Det er et perfekt fly i denne konkurranseformen. Gratulerer med seieren til Otto.

Forøvrig ble det også dramatikk under stevnet, med modeller som endte dypt i telen og høyt i bjerka.

CIRRUS-21-10.mars-2019

Fv: Kjell, Henri, Anders, Arild, Otto og Stein-Vidar, fotografert av Thorbjørn.

Skribent: Kjell Bentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *