F5J Samba Liteseat Cup 25 Sep. 2019

 

Årets siste Samba Liteseat stevne ble fullført i stille, om enn litt kjølig vær. Men, det var termikk, og derfor viktig å være i riktig område.

9 påmeldte(!), og 9 startende. Espen fikk en veldig kort første runde. Utkast, modellen looper med en radius på 3 m, og dypt ned i bakken rett bak! Årsak: feil trim på høyderor.

Det ble veldig mange fulle runder, så det ble veldig viktig å finne riktig start høyde. Noen bommet og landet tidlig, mens andre fløy av høyden før landing.

For min egen del ble dette et litt rart stevne, men fikk vel bekreftet mye av det jeg så/lærte i Trnava. Det er helt klart et generasjonsskifte i type modeller som er optimale i F5J, og trenden er helt klart større, lettere modeller som kan ballasteres. Og absolutt 4S. Noen benytter allerede 6S! Selv benyttet jeg en nyinnkjøpt Explorer BF (Big Flap) på 3,8 m og vekt 1230 g. To første rundene med 120 g ballast. Dette viste seg å være en uslåelig kombinasjon, så får tiden vise om det også fungerer i vind. Men igjen, erfaringer fra Trnava viser at det gjør det. Jeg er også over på 4S. Det fungerer! selv om jeg benyttet 3S på onsdagen.

Om man går for en Explorer BF, Prestige 2 PK, Plus X, Volo osv tror jeg ikke er avgjørende, men at det har skjedd noe er det ingen tvil om. Se bare på Jo og Prestige 🙂 

Resultater fra dagen finnes under.

Overall Results 

Flight Scores 

Round Scores

Landing Results 

Height Penalty.

Ellers så er Samba Liteseat Cup fullført for i år, og etter 7 runder, med seks tellende, har vi en vinner: Morten Bremsrud. Gratulerer :-), men ikke langt bak følger Henri og meg selv på tredje.

F5J Samba Liteseat Cup 2019 

 

 

Skribent: Otto Jæger