F5J Trenings samling 18.4 2020

For en dag!!!! 🙂

11 stykker stilte til årets første trenings samling. Var påmeldt 12.

Dagen startet med litt skyer og et svakt nordlig drag. Dette forsterket seg utover dagen til å ligge på jevnt 4 – 6 m/s, men skyfri himmel. 10 – 12 grader. Dvs. vanskelige forhold, mye termikk, men også synk! Uvanlig mange ute landinger/null landinger, selv blant erfarne piloter viste at det var vanskelige forhold. Men det er sånn F5J er, og skal være!

To finale runder ble avholdt, og beste poengsum i finale treningen ble Henri Pedersen. Gratulerer 🙂 Fløy selvfølgelig Explorer. Jo Grini på andre med Prestige PK2 og undertegnede på tredje med også Explorer.

Så en ting til. For å eliminere nærkontakt mellom pilotene tok vi i bruk et nytt system for resultat skriving. Gliderscore. Vi (jeg) setter opp lister på vanlig måte på PC i Gliderscore. Gjort hjemme dagen i forveien. Deretter blir hele treningen lastet opp til Gliderscore sine servere online. Jeg printer ut et scorekort for hver pilot med en QR kode på stemplet. Når en runde er over, tar tidtager å scanner koden, for opp en Gliderscore side med pilotens navn og fører inn tid, høyde og landing. Dette blir så liggende på Gliderscore online. F.eks til lunsj, kan jeg da laste ned de tre første rundene til PC’n og printe ut foreløpig resultat. Fantastisk forenklende, og selvfølgelig samme fremgangsmåte ved endt stevne. Og finaler.

Da er det bare å se frem til Lørdag 9 mai (allerede påmeldt), og kanskje enda flere som har lyst til å lære (det er ikke fali…) Forresten meldt knallvær 🙂

Resultater finner dere her:

Her finner dere både trening (innledende) og finaler.

GliderScore

Free scoring software for radio control glider competitions.

Skribent: Otto Jæger