Stevnerapport F5J Norges Cup

Årets første Norgescup stevne F5J ble en strålende flydag med gode forhold. Kaldt og rolig fra morgenen, men de ivrigste som testet fly allerede ved åtte- halvnitiden opplevet mer enn død trimmeluft. 13 flygere, 3 grupper og vi greide komfortabelt å gjennomføre 6 omganger og 2 finaler.

Særlig før lunsj var tid for de best trente til å briljere med lave starter, Jo Grini med 34 m allerede i første flyging for dagen kvart over ti og Otto Jäger fra 49 m med fulle flytider, og ganske mange fylte tiden med starter fra ca 100-120 m. En ble i runde tre i overkant innbitt over å komme seg opp i en liten boble som drev nordover og traff i stedet et bjerketre som i vårsolen syntes å være lenger unna enn det var. Dessverre var vi da tolv igjen, men flyet antas å være på vingene igjen til dyst på Åsen om to uker.

Fin stemning i lunsjen, mange satt i hver sine stoler i betryggende avstand ute på gressplenen, noen spiste matpakke og noen brukte grillen i tur og orden. Ingen tilskuere dessverre. Vi savnet jo selvsagt jubelbruset fra sidelinjen under innflyging og nedtelling, men sånn er det jo nå for tiden. Hyggelig da å få besøk av noen kjente og kjære klubbmedlemmer. Stevneleder takker alle for disiplinert og fin opptreden i tråd med smittevernrådene og fin sportsmanship under konkurransen.

Sydvesten tok tak, ikke minst i høyden, gjennom runde tre til seks. Men fortsatt mye vertikalbevegelser i luften og bakkevinden varierte fra vindstille til nokså kraftig motvind også under landinger. Enkelte bannet nok litt for å være for sen eller for forsiktig med å ballastere. Men vi fikk også se noen meget gode enkeltprestasjoner med vellykkede ‘redningsaksjoner’ fra lave høyder. Arrangørklubbens landslagsflygere fikk virkelig vist hva de er gode for. Eller hvordan skal en omtale at Otto Jäger måtte stryke en 1000 poenger som sin dårligste score i kvalifiseringen? Henri Pedersen nummer to med over 99% av poengsummen til Otto. De to og Jo Grini sto for 13 av 18 puljeseire. Likevel så det ut til at alle kunne glede seg over gode enkeltprestasjoner og fascinerende flyging, og stevneleder kunne senke skuldrene og nyte den fine stemningen, det gode humøret og den strålende idrettsgleden.

Det var moro å kunne tilby seks plasser i finalen og de tre nevnte fikk med seg Alf Erik Ross, Morten Bremsrud og Otto de Besche. Flyforholdene var fortsatt gode, men utfordrende med vind og lumske synkområder. To av seks fløy seg vekk fra tetstriden i første omgang, en med tidlig landing og en ved å treffe en tuja i sikkerhetsområdet. De to fremste i innledende led noe av en kollaps i andre omgang og Jo Grini sto igjen alene på feltet da det gjensto fem minutter av arbeidstiden. Dermed ble det pallplasser også på Morten Bremsrud og Otto de Besche.

De som måtte følge resultater med tanke på å kjøpe seg nye konkurranse fly fikk neppe avgjørende svar. En og to i kvalifiseringen fløy Explorer og en og to i finalen fløy Prestige 2PK.

Stevneleder takker spesielt Kjell Bentzen for hjelp med rigging/nedrigging av utstyr og Otto Jäger for å organisere resultatregistrering og rapportering. Honnør også til tidtagerne for dømming og bruk av egne smarttelefoner for innlasting av prestasjoner i gliderscore, samt pushing av flygere til å skrive ned i sine personlige skjemaer for backup resultatregistrering. Takk også til Espen Gukild for frivillig hjelpsomhet til dette og hint hele dagen.

Foto: Kjell Bentzen

Resultatlister

2020-05-09 F5J NC Finals Flight Scores 2020-05-09 F5J NC Finals Height Penalty 2020-05-09 F5J NC Finals Landings Results 2020-05-09 F5J NC Finals Overall Results

2020-05-09 F5J NC Flight Scores 2020-05-09 F5J NC Height Penalty 2020-05-09 F5J NC Landing Results 2020-05-09 F5J NC Overall Results

Skribent: OttodeB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *