Stor dag for Cirrus i NM F5J

Det var uvanlige forhold på Åsen denne helgen, der Lillehammer MFK har et fint modellflyområde 750 moh. Flyplassen er spesielt tilpasset motorfly, men Stig Magne Olsen inviterer gjerne til seilflykonkurranser når området ikke benyttes av bonden. Foruten termikkbobler er området kjent for braksynk hvis sol og vind er tilstede.
Gråvær på fredag ga gode treningsforhold i hele området og det var etter hvert seilfly overalt. To piloter hadde tatt turen med stort fly fra Bodø: Bjørn Tore Hagen og Arve Knudsen. For søringer som bare er vandt å reise med bil er det imponerende at de får med seg det som er nødvendig. Bare synd at de ikke kunne klare å få til et eget lag.

Lørdag morgen måtte stevnet utsettes et par timer pga. lavt skydekke. Skogåpningen i sørvest bød på innbydende forhold med hang- og bølgeeffekt. Det ble etter hvert et yndet område for de aller fleste selv om de lokalkjente imponerte med fin flyging i mange retninger.
Vi rakk ikke mer enn 4 omganger lørdag. Da ledet Stig og Stein-Vidar med 4×1000 p, og med Otto J. og Jo tett bak. Arve var fortsatt med i kampen om finaleplass foran andre håpefulle.
Søndag morgen var været enda litt tyngre, med fortsatt lavt skydekke og yr-tendenser. Stevnet måtte igjen utsettes noen timer, men så ble det mulighet for en femte omgang, – og dermed en strykomgang for alle. Så var det lunsj, og tid for finaler for Stig, Stein-Vidar, Jo, Otto J. og Henri!
2021-09-18 NM F5J Lillehammer – Innledende runder
Det ble en skrell i første finale. Jo dro langt mot nord, men returnerte med motor! Dermed ble det null! Stig var på topp med Henri like bak. Otto, som normalt opererer i de lavere luftlag, dro uvanlig høyt denne gangen og ble straffet hardt for det.
Andre finale vant Otto foran Stein-Vidar og Henri, mens Stig kom altfor tidlig på bakken. Nå lå det plutselig an for Cirrus-seier!
I siste finale demonstrerte Jo med en overbevisende flukt i kjent stil: full score! Stig kom tidlig ned og for langt fra målet. Stein-Vidar nådde ikke full tid. Otto og Henri fløy strategisk høyt i sør-vest-hjørnet. Det skulle bare mangle når man ligger an til å vinne. Til slutt var det klart:
Årets norgesmester og gullmedalje: Henri Pedersen, sølv til Otto Jæger og bronse til Stein-Vidar. Alle fra Cirrus! GRATULERER!

2021-09-18 NM F5J Lillehammer – Finale runder

2021-09-18 NM F5J Lillehammer – Lag resultater

Sist, men ikke minst: Det er imponerende den jobben Stig gjør for å arrangere et NM, alene, i tillegg til å fly! Stor takk må vi gi fra alle! Også til kona Merethe som stilte opp med flotte kaker begge dager, i tillegg til det gode humøret. Supert.

Skribent: Kjell Bentzen

1 tanke om “Stor dag for Cirrus i NM F5J

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *