Foreløpig ingen masseregistrering av modellflymedlemmer. Her følger litt informasjon om å registrere seg på www.dronefly.no

Ny info 8. april 2022:
Det har kommet informasjon om at vi slipper å ta A1/A3 kurset!
For NLF-medlemmer skal allikevel registrering og merking av modellen foretas.
Inntil all informasjon er på plass henvises det til luftfartstilsynet.no

 

Som det er informert om bl.a. på NLFs hjemmeside/Modellfly kan det, før Samferdselsdepartementet ferdigbehandler saken om masseregistreringsløsning for droneregisteret, være nødvendig å registrere seg. Det er antagelig aktuelt dersom du skal fly konkurranser, eller på annen måte fly der du kan ha behov for forsikring.

Her følger litt informasjon etter at jeg selv har registrert meg på www.dronefly.no :

Det koster kr 220,- å registrere seg. Det gjelder for 1 – ett- år. Polisenummeret du må oppgi for forsikring er GA1592322. Forsikringsselskap er HDI Global Specialty SE.

Jeg valgte:
Privatperson som droneoperatør med drone. Her står det:

«Etter betaling får du rettigheter til å fly drone under 250 gram. For å fly droner over 250 gram må du ta kurs og eksamen. Er du medlem i en modellflyklubb, kan du også registrere deg her.»

I kurset får du høre og se taler av forskjellige personer. Jeg regnet med at eksamen ville være knyttet opp mot kurset, men det var nok bare halve sannheten. Her var det 40 spørsmål som det også krevdes kunnskap om fra droneverdenen. 30 spørsmål må besvares korrekt for å bestå eksamen. Jeg benyttet Google på mobilen for å finne svar underveis som kurset ikke dekket. Anbefales.

Jeg besto og har fått «Bevis for fullført nettbasert trening». Lykke til!

Skribent: Kjell Bentzen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *