Norges første F3L stevne

Først litt om F3L.
F3L er en provisional FAI klasse for enkle seilfly med 2m vingespenn og kun kontroll på sideror, høyderor og luftbrems (RES – Rudder, Elevator, Spoiler).
Flyene startes på strikk og man flyr så nærme 6min som mulig med presisjons landing. Man kan restarte så mange ganger man vil innenfor «arbeidstiden» på 9 minutter, men siste flukt blir tellende.
Dagen i dag ble en fantastisk dag.
Starten ble litt forsinket, da vi ventet på et høyderor som ikke hadde funnet veien til Spydeberg. Det gjorde ingenting, fordi det var ganske vindfullt tidlig på dagen. Vi kom i gang i 11 tida. I de første rundene ble det ganske korte flytider pga vinden og litt inn-trimming. Flere av oss har ikke hatt mange flukter på modellen sin. Tror faktisk noen doblet eller tripplet antallet i løpet av dagen.
Vi fokuserte på avslappet og trivelig tempo i denne testgjennomføringen av et F3L stevne. Det ble limt og ladet og justert på startlinjen mellom startene. Og fysisk trim ble det også i og med at man kan restarte så mange ganger man vil innenfor «arbeidstiden» på 9 minutter. Det skal flys så nærme 6 minutter som mulig.
Vi håper flere med 2m RES modeller vil dukke opp ved neste anledning! Vi sikter oss inn på lufting av både strikkstart- og motor RES modeller tirsdag 13. juni! – på Spydeberg. Ett uformelt treff der man feks kan trimme modellen for beste start- og landingsinnstillinger.
f.v Finn Krogvig, Morten Westereng, Stein-Vidar Torø og Kjell Bentzen
Morten og Kjell på startstreken

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *