NC F3J 11. juni 2023

NC F3J 20230611

Vårens siste F3J stevne ble avholdt i flott sommervær med bare sol.

Til sammen 7 piloter fordelt på 3 lag. Veldig hyggelig å se igjen flere piloter på f3j-feltet etter litt opphold.

Lag 1: Otto de Besche, Kjell Bentzen og Rune Undertun
Lag 2: Jo Grini
Lag 3: Stein-Vidar Torø, Arnfinn Buhol og Arild Langseid

For å lette litt på lag-oppsettet tilbød Jo seg å stille på ettmannslag. Det kostet nok litt – for det var litt kjedelig uten et lag å dele dagen med, selv om vi andre prøvde så godt vi kunne å holde styr på når Jo skulle fly og komme med tilbud om tidtaker før Jo rakk å etterlyse en. Etterhvert kom Jo og hang sammen med de andre lagene litt annenhver gang – så håper det på en måte reddet dagen for han også. Igjen fikk vi en påminnelse om hva et lag gjør i denne sporten.

Flymessig var det en utfordrende dag – der det var rikelig med bobler…. men også de mest brutale synkområder. Bare 2 piloter klarte seg gjennom innledende runder uten store skrell. Det ble nesten enten eller runder…. Utelandinger, tidliglandinger og fulltid om hverandre hele dagen. Otto de Besche var klart best innledende foran Arild Langseid og Jo Grini.

Det ble fløyet to finalerunder. Undertegnede så temmelig mørkt på det da Otto og Jo fant bobla vi alle visste var der og dro av gårde mens jeg ikke fikk det helt til. På vei inn til landing på ca 7 minutter ble det funnet god luft i en smal korridor på trerekka. Drøye 7 lange minutter med slåsskamp mot tretopp-trollene ble det nesten full-tid og duket for en spennende 2 runde i finalene. Her ble alt snudd på hode poengmessig. Arild og Otto fant en ny og artig hang korridor i forbindelse med trefellinga som nylig er gjort – Arild hadde nok mest trening fra slik underlig flyging fra 1. finalerunde og måtte hente ned modellen før den ble altfor liten på himmelen. Runderesultatene fra de to finale-omgangene ble helt motsatt og alt var duket for en poeng-triller mellom de tre pilotene. Jo trakk det lengste strådet med 1995,1 poeng men hakk i hel bare 5,6 poeng bak kom både Arild og Otto med nøyaktig samme 1989,5 poeng! Men siden Otto var overlegen i innledende ble pallresultatet 1. plass Jo, 2. plass Otto og 3. plass Arild.

Takk for en kjempefin dag på feltet!

Edit 1: resultatlister

20230611_f3j_preliminary_overall

20230611_f3j_finals_overall

Edit 2: bilde fra Otto

 

Edit 3: bilder fra Jo

 

 

Skribent: Arild

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *