F5J NM 2023 Kongepokal til Stein-Vidar og sølvmedaljer til Cirrus laget

F5J NM 2023 fant sted på Vallermyrene 24-25. juni med Lillehammer MFK som arrangør og med god innsats også av Vingen MFK. Årets mesterskap var særlig gjevt med kongepokal til vinneren. Det var strålende sommervær og fine flyforhold, tidlig begge dager rolig vind og termikksniffing fra nokså lave høyder og utover dagen krevende sønnavind. Femten deltagere fordelt i tremannslag fløy i grupper på fem av gangen samtidig. Med tidtaging og fem minutter forberedelse mellom hver flygruppe ble det hektiske dager i varmen, men så fikk vi også gjennomført ti innledende runder for kvalifisering til å fly de avgjørende tre finalerundene med fem piloter. God disiplin under starter og landinger medvirket til at disse foregikk uten uhell. Dessverre fikk vi likevel oppleve en kollisjon mellom to modeller som fløy i samme termikk boble ganske langt unna.

Norgesmesterskap for lag og gullmedaljer gikk til Valdres MFK, Jo Grini, Stig M. Olsen og Stein-Vidar Torø (som også utgjør Norges landslag i inneværende sesong). Sølv til Cirrus RCFK, Otto Jæger, Kjell Bentzen, Finn Krogvig og Bjørn Larsen (lagleder) og bronse til Bodø MFK, Kjell Sture Johansen, Bjørn Tore Hagen og Arve Knudsen. Cirrus gratulerer.

NM pallen for lag, fra v. Cirrus RCFK, Valdres MFK, Bodø MFK

Stig M. Olsen vant kvalifiseringen i den individuelle konkurransen og med seg til finalen over tre runder fikk han Kjell Sture Johansen, Stein Vidar Torø, Otto Jæger, og Bjørn Tore Hagen. Det ble en forrykende spennende finale med Kjell Sture og Stein-Vidar i tet etter første runde etter litt ‘mannefall’ da ingen greide full tid. Til slutt byttet de plass og Stig klatret etter å ha startet svakt.

Stein-Vidar Torø forsvarte sin tittel fra i fjor og vant kongepokalen, sølv til Kjell Sture Johansen og bronse til Stig M. Olsen. Gratulerer til medaljevinnerne og også til alle deltagerne for god sportsånd og sterk konkurranse. Takk til arrangør Lillehammer MFK, til Vingen MFK for utlån av bane og god hjelp med praktisk tilrettelegging og til stevneledere Otto de Besche og Stig M. Olsen.

Kongepokal og medaljer ble overrakt av leder av NLF modellflystyret, Espen Bakke, som også formidlet hilsen til arrangør og deltagere fra leder i NLF Rebecca Hansen.

F5J NM 2023 finale runder

F5J NM 2023 – Lagresultater

F5J NM 2023 – Innledende runder

Flight Scores

Hight Penalty

LAnding Scores

Skribent: OttodeB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *