NM F3J, han var ikke død..

Fredrik og Rune mangler på bildet

F3J-klassen har vist stadig svekket levedyktighet. Men han var ikke død, han rør’ på seg.

9 – 10. september arrangerte Cirrus RC Flyklubb NM for F3J på modellflyplassen i Spydeberg. Etter noen organisatoriske krumspring og etteranmeldelser, ble det til sammen 12 deltakere fordelt på 4 lag. Det var to lag fra Valdres, ett fra Vingen og ett fra Cirrus. Det var nødvendig med klubboverganger for å få til denne lagsammesetningen.

Været var ikke helt med oss på lørdag. Først kokken 12 lettet tåken slik at flygingen kunne starte. Det ble gjennomført 7 runder uten avbrudd i løpet av lørdag ettermiddag.

De(n) unge viste seg å være yngst. Fredrik Grini hadde 6999,7 poeng etter 7 omganger. Bare tre fattige tideler fra fullt hus. Det holdt selvsagt til seier i de innledende rundene. Imponerende!

Søndagen ble som lørdagen. Tåken hang lavt frem til kl. 13:00. Det skulle ikke startes nye innledende runder etter kl. 13:30, se da ble det med de 7 fra lørdagen. Det ble arrangert et teknisk møte mens vi ventet på opplett. Det ga gode innspill til gruppelederen og for arrangementet av neste års VM for F3J som går i Norge.

Solen trengte vekk tåken og skyene og ga til dels sommerlig følelse. Det er knivskarp konkurranse i toppen for å vinne må man ofte ta sjanser. Det kan lykkes eller ikke lykkes. Det ble et mer tydelig skille enn det var i de innledende rundene. Jo Grini rir på sin lange erfaring og vant det hele. Gratulerer!

På de neste plassene kom Fredrik Grini som nr. 2 og Stein- Vidar Torø som nr. 3. På fjerde plass kom Stig Magne Olsen.

Pallen

Fra venstre, Fredrik Grini, Jo Grini og Stein-Vidar Torø

I lagkonkurransen kjempet fire lag om edelt metall. Vinneren ble Valdres 1 med Fredrik Grinio, Stein-Vidar Torø og Jo Grini. På andreplass kom Valdres 2 med Stig Magne Olsen, Arild Langseid og Espen G. Bakke. På tredje plass kom Cirrus med Kjell Bentzen, Otto deBesche og Rune Undertun. Fjerdeplassen gikk til Vingen med Kenneth Thommesen, Jonar Langseid og Øyvind Ellevåg.

Detaljerte resultater:

Innledende runder: 2023-09-09 F3J NM Preliminary results

Finale runder: 2023-09-09 F3J NM Final results

Lag konkurranse: 2023-09-09 F3J NM Team results

Fredrik og Rune mangler på bildet

 

En liten video snutt fra lunsjen.

IMG_6080

 

Arrangementet ble sponset av disse bidragsyterne. Cirrus RC Flyklubb takker så mye.

 

Skribent: Espen G. Bakke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *