Stein Jaksland har gått bort

Vi har nylig fått vite at Stein Jaksland døde tidlig i oktober. Han ble 85 år. Med Stein er en av de markante utøverne innen seilflysporten vår gått bort.

Stein hadde evnen til å samle medlemmer og skape samvær. På Hanstholm ble han kalt sosialminister’n, og han sørget for at det ble trivelige kvelder på det lokale spisestedet. Han sørget for at piloter fra Cirrus så vel som fra Grenland, Larvik eller «campingen» deltok.

«Sild i solnedgang» er blitt et begrep. Det var Steins egne silderetter han disket opp med ved Cirrus-hyttene nedenfor hangområdet. Han sørget for at alle fikk det de likte. Med Steins gode humør og underfundige kommentarer ble det alltid stor stas.

Thorbjørn forteller at Stein kom til klubben i relativt voksen alder. Han hadde sans for store skala-seilfly som han bygget selv, men også seilfly for konkurranse bruk ble laget.

Stein var i sitt ess på hangkanten i Hanstholm, men han var også blant de siste som kjempet for å videreføre seilflyklassen F3B i Norge. Etter hvert var det ikke tilstrekkelig mannskap for å kunne gjennomføre F3B-konkurranser. Men Stein deltok videre med F3J og var en mester i å plukke bobler når det gjaldt som mest. På flyplassen vår i Spydeberg er det en egen skogkant i sørvest som noen kaller «Jaksland-feltet». Der finner vi gjerne en utløst boble også, som av og til sender tankene til Stein.

Thorbjørn og Kjell

SONY DSC
SONY DSC

Skribent: Stein-Vidar

1 tanke om “Stein Jaksland har gått bort

 1. Hilsen fra Wenche, datteren til Stein
  Hun takker for blomsterhilsen fra Cirrus, som hun satte stor pris på,
  og for innlegget på hjemmesiden vår.
  Det varmet!
  Samtidig sender hun hilsen til alle venner han kjente.
  De betydde mye for Stein.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *