Sesongstart for F5J Norges cup

F5J sesongen er endelig i gang, selv om vinteren tok en snarvisit her på Østlandet. Jeg må si jeg ble litt skeptisk da jeg så hjulsporene inn til flyplassen. Men Kjell hadde med skuffe og kost. Han fikk ryddet bordet og laget 4 landings felter. Takk til Kjell, som alltid hjelper til 🙂

Det er alltid spennende å se om alt av utstyr, printer osv. fungerer på det første arrangementet etter vinteren. Heldigvis gikk det som smurt også denne gang. Arild har jobbet med timer anlegget i vinter (forberedelse til VM), så vi fikk testet dette også. Takk til Arild som tar den jobben. Takker også resten av gjengen som bidro for å å få gjennomført årets første stevne og ikke minst alle som tok turen landveis fra.

8 piloter påmeldte, en meldte forfall på morgenen og Otto de Besche fikk litt radio/batteri problemer før start og bestemte seg for å være tilskuer. Så da sto vi igjen med 6 piloter. Vi hadde faste tidtakere de første 3 rundene, før vi byttet om på de 2 siste.

Starten ble utsatt ett par timer, da vi hadde litt for lavt skydekke og litt yr i lufta. Rundt kl.12 gikk første start og flere var oppe i skydekket. Etter 2 runder hadde skydekket blitt en del høyere, men under finale omgangene havnet vi oppi skyene igjen, men heldigvis var de forholdsvis «lette» skyer. Regnværet begynte da resultatene skulle annonseres, snakk om timing 🙂

Jeg hadde en litt «artig» start. Mistet helt retningen på flyet og da jeg trodde jeg hadde fått rettet det opp, var det fortsatt feil 🙂 endte med dagens laveste start og korteste flugt 🙂 Heldigvis ingen bilder eller videoer 😀

 

Resultater fra innledende runder:

2024-04-06 F5J NC Innledende total detaljert oversikt

Resultater fra finalerunder:

2024-04-06 F5J NC Finaler total detaljert oversikt

 

 

Filmer fra Otto de Besche:

IMG_2606

IMG_2578

IMG_2577

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *